<p>Geniet van opera en muziektheater tijdens de Operadagen 2020. Foto: Bas Czerwinski, Operadagen 2019.</p>

Geniet van opera en muziektheater tijdens de Operadagen 2020. Foto: Bas Czerwinski, Operadagen 2019.

(Foto: )

Dit zijn de nieuwe uitgaanstips van Rotterdam Festivals!

Operadagen 2020
Een compacte driedaagse met de impact van een tiendaagse editie. Geniet van vrijdag 25 t/m zondag 27 september van opera en muziektheater op verschillende locaties in de stad, zowel in de theaters als in de buitenlucht. Neem deel aan een operawandelingen langs de Rotte, bezoek open air voorstellingen in de buitenlucht of laat je verrassen met muziektheater bij de hoofdlocatie van het festival: Theater Rotterdam Schouwburg. Boek je ticket op www.operadagen.nl. Diverse toegangsprijzen.

Boothstock dinnerparty
Michel de Hey en Secret Cinema komen zaterdag 26 september naar Restaurant JACK, om jou de gehele avond te voorzien van de lekkerste housemuziek. Terwijl zij aan het draaien zijn, drink je aan je tafel een cocktail en smul je van een driegangendiner. Bij het diner heb je de keuze uit vis, vlees of vegetarisch. Koop je kaartje op www.boothstock.nl. Entree €60.

Getekend: Rotterdam! De stad in lockdown
De Kunsthal toont de persoonlijke kijk van stadstekenaars op Rotterdam tijdens de intelligente lockdown. In de tentoonstelling Getekend: Rotterdam! De stad in lockdown is het resultaat te zien van kunstenaars Frank Stoks, Pris Roos en Erico Smit. In een reeks van schetsen, tekeningen en animaties geven zij een beeld van de impact van het coronavirus op de stad en haar bewoners. Reserveer je ticket en tijdsslot op www.kunsthal.nl. Vanaf €7.

CAMERA JAPAN
Het grootste festival voor Japanse film en cultuur in de Benelux. Van woensdag 23 t/m zondag 27 september geniet je hier van films, voorstellingen, workshops, Japanse producten en muziek. Dit jaar toont het festival veertig Japanse films in allerlei genres. Verwacht een programma met culturele en culinaire workshops, een quiz, foto-exposities en een filmbrunch. Woensdag 23 t/m zondag 27 september. Vanaf €10 via www.camerajapan.nl.

FESTIVAL TV: POW! WOW!
Wie een rondje door de Afrikaanderwijk in Rotterdam-Zuid loopt, komt de kleurrijke murals van POW! WOW! Rotterdam vanzelf tegen, maar ook online kun je het resultaat van het festival nu bewonderen. Kijk naar registraties, interviews, clips van artiesten en kunstenaars en andere video’s. De afleveringen zijn te bekijken op www.openrotterdam.nl onder het kopje ‘FESTIVAL TV’. Gratis toegankelijk.

1000 GEVELTUINEN
Heb jij je geveltuintje al aangelegd? Het is leuk om te doen, de straat knapt ervan op en je huis blijft in de zomer koeler. Meer groen maakt de stad ook beter bestand tegen klimaatveranderingen en wateroverlast en is goed voor insecten en vogels. Het 1000 Geveltuinen project wil voor woensdag 30 september 1000 geveltuinen hebben aangelegd in Rotterdam. Geef je dus snel op via www.groenemorgen.org/1000geveltuinen.

Rotterdam Pride
Rotterdam Pride is voor iedereen die de vrijheid van seksuele diversiteit wil vieren. Dit jaar van vrijdag 18 t/m zondag 27 september en natuurlijk wel op anderhalve meter afstand. In plaats van feesten door de stad worden er verschillende conferenties gehouden. Verwacht een divers programma in de categorieën: Youth & Family, Sport, Performance & Art, Party, Others, Knowledge en Community. Gratis toegankelijk.

Expositie: Pinhole

Al jarenlang maakt fotograaf Joop Reijngoud foto’s van het dagelijks leven in de grote stad. Maar in de expositie is een heel andere kant van zijn oeuvre te zien: een selectie van dertig foto’s uit de periode 2015 tot 2020, gemaakt met een gaatjescamera. Verlaten straten, lange schaduwen en vervreemdende close-ups voeren in de tentoonstelling de boventoon. Pinhole is nog tot en met zondag 18 oktober te bekijken in Verhalenhuis Belvédère. Gratis toegankelijk.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden