<p>Z&oacute; komt de Daniel den Hoedbrug eruit te zien</p>

Zó komt de Daniel den Hoedbrug eruit te zien

(Foto: wUrck)

Zó komt de Daniel den Hoedbrug tussen Coolhaven en Erasmus MC eruit te zien

Rotterdam - Ontwerpbureau wUrck wint in samenwerking met constructeur Arup de ontwerpersselectie voor de Daniel den Hoedbrug. wUrck won de laatste ronde van de architectenselectie met een cijfer 9. De voetgangersbrug vormt een fysieke verbinding tussen de Coolhaven en het Museumpark. Hierdoor sluit Little C met Familiehuis Daniel den Hoed aan op het kankerinstituut in het Erasmus MC. In 2023 moet de brug klaar zijn.

De inzending van wUrck sprong eruit vanwege het integrale ontwerp, ranke vormgeving en bescheiden uitstraling. De constructie van de brug heeft een eigen vormentaal die consistent is uitgewerkt met cortenstaal. Dit levert een ontwerp op dat goed is ingepast. Zo blijft de steeg van Little C open en transparant en is de brug natuur-inclusief ontworpen. Ook is ruimte voor een ode aan Daniel den Hoed. De brug biedt zicht op de Euromast, Hogeschool Rotterdam en de Coolhaven.

Ruim zestig architectenbureaus uit binnen- en buitenland stuurden hun projecten op. In de jury zat onder meer Willem den Hoed (zoon van) van de stichting Daniel den Hoed: ‘Mijn vader heeft als Rotterdamse arts en grondlegger van de radiotherapie in Nederland veel betekend voor de kankerbestrijding. Ik ben er trots op dat zijn binding met de stad Rotterdam letterlijk tot uitdrukking komt in dit bouwwerk. Dat houdt het werk van mijn vader levend.’  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden