Bewoners en bezoekers van de Dagbesteding doen op anderhalve meter mee aan eerste beweegactiviteit
Bewoners en bezoekers van de Dagbesteding doen op anderhalve meter mee aan eerste beweegactiviteit (Foto: )

Senior Games Rotterdam van start: ‘Een fantastisch initiatief!’

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht met foto plaatsen!

Na een lange periode van voorbereiding was het zover: op maandag 21 september was de feestelijke kick off van de Senior Games Rotterdam bij Laurens Borgsate. In aanwezigheid van burgemeester Aboutaleb opende wethouder Sven de Langen de Senior Games Rotterdam officieel met het ontsteken van een Rotterdams ‘olympisch’ vuur. Om 10.00 uur gaf ambassadrice van de Senior Games, Nelli Cooman het startsein voor de eerste beweegactiviteit.

Onder de vlag van de Senior Games Rotterdam organiseren Laurens en Sportbedrijf Rotterdam een jaar lang beweegactiviteiten voor senioren op locaties van Laurens en bij sportaanbieders in de buurt. Doel van de Senior Games Rotterdam is zoveel mogelijk Rotterdamse senioren in beweging brengen. 

“Een fantastisch initiatief!”, aldus Sven de Langen, wethouder Volksgezondheid, Zorg, Ouderen en Sport. De Senior Games Rotterdam brengen ouderen op een sportieve en gezellige manier bij elkaar. Zo komen deze ouderen niet alleen gezond in beweging, maar kunnen zij vooral ook genieten van veel vertier en sociaal samenzijn. Een mooie bijdrage aan de vitaliteit van de senioren in onze stad.”  

Beweegactiviteiten 

Want bewegen kan op alle leeftijden en op allerlei manieren. De Senior Games starten met Balkon beweegsessies en een Beweegbingo. Later volgen andere beweegactiviteiten van stoelyoga tot walking football. Natuurlijk zijn de activiteiten coronaproof en worden steeds de richtlijnen van het RIVM en de verscherpte maatregelen van Laurens gevolgd. 

Ook senioren thuis kunnen online meedoen via een youtube link op www.seniorgamesrotterdam.nl. Op 20 september 2021 vindt de afsluiting van de Senior Games plaats, een finale met een olympisch tintje op een nader te bepalen locatie in Rotterdam.  

Vitale senioren

De Senior Games Rotterdam zijn een initiatief van Laurens en Dignus | Vriend van Laurens en worden in samenwerking met Sportbedrijf Rotterdam en de gemeente Rotterdam  georganiseerd. Laurens wil hiermee een bijdrage leveren aan het masterplan ‘Ouder en wijzer’ van de gemeente Rotterdam dat streeft naar meer vitale senioren in de stad.  

Meer weten?

Meer informatie over de Senior Games Rotterdam vindt u op www.seniorgamesrotterdam.nl.  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden