De Gijsingsflat die zal worden behangen met schilderijen
De Gijsingsflat die zal worden behangen met schilderijen (Foto: Higf+)

Schilderijen van 125 kinderen aan balustrades van flat in Bospolder/Tussendijken

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht met foto plaatsen!

Op 30 september opent Foundation Mesh een bijzonder kunstproject in Bospolder/Tussendijken. Aan de balustrades van één van de Gijsingsflats, tegenover het Grote Visserijplein, worden de schilderijen van 125 kinderen uit de buurt tentoongesteld.

De schilderijen zijn gemaakt tijdens verschillende workshops aan groepen 5/6 van basisschool de Korf en de Nicolaassschool, onder begeleiding van kunstenaars Naamloozz en Krista Burger. Met de schilderijen verbeelden de kinderen hun wijk en hun rol daarin. “Een groot kunstwerk van de hand van zulke jonge kinderen is super-indrukwekkend, zeker ook voor de makers zelf. Zo’n kans om zich aan de hele buurt te presenteren krijgen ze eigenlijk nooit”, aldus projectleider Inger van Beek.

Het resultaat van in totaal ruim 400m2 wordt in de vorm van grote banners opgehangen aan de Gijsingsflat die daardoor een kleurrijke metamorfose zal ondergaan. De schilderijen blijven tot 30 november hangen.

Openingsmoment
Het resultaat wordt gevierd op 30 september van 12.00 - 13.00 met een bescheiden opening op het Grote Visserijplein tegenover de flat. Bewoners, deelnemende kinderen en hun ouders en andere geïnteresseerden kunnen dan komen kijken.

Het project is een samenwerking tussen lokale kunstorganisatie Foundation Mesh en kunstenaars Naamloozz en Krista Burger. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden