Foto: MVRDV

‘Zet Schielandshuis op voetstuk en red Museum Rotterdam’

Rotterdam - Het Rotterdamse architectenbureau MVRDV heeft een spectaculair plan gepresenteerd om Museum Rotterdam een centrale plek in de stad terug te geven. In het Schielandshuis, waar het museum jarenlang zat. Het historische pand aan de Coolsingel zou letterlijk op een voetstuk geplaatst moeten worden om zo een echte hotspot in het Rotterdamse centrum te worden.

Museum Rotterdam dreigt te sluiten. Vandaag (dinsdag 22 september) wordt bekend of het gemeentebestuur het advies van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) overneemt om de subsidie te schrappen. Als één van de oorzaken voor de problemen die het museum heeft, wordt de verhuizing van Schielandshuis naar het, ietwat verborgen, Timmerhuis gezien.

Dat laatste bracht Winy Maas van MVRDV (bekend van onder meer de Markthal en Depot Boijmans Van Beuningen) op het idee een oud plan af te stoffen: door het museum terug naar het Schielandshuis te verplaatsen en het gebouw letterlijk op een voetstuk te zetten, kan van het museum een bezoekershotspot gemaakt worden, zo betoogt Maas in een open brief.

Zie hier de volledige brief van Winy Maas.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden