Foto:

Tijdelijk restaurant Phil’s RestO in de hal van De Doelen

Rotterdam - In de maanden dat De Doelen dicht is geweest vanwege corona, heeft er een ware metamorfose plaatsgevonden. Midden in de hal is een bijzondere plek gecreëerd, waar het de komende tijd heel goed toeven zal zijn: Phil’s RestO.

Op de dansvloer en rondom is sinds kort een tijdelijk en stijlvol, klassiek restaurant te vinden dat de naam Phil’s RestO draagt, een ode aan het huisorkest, Het Rotterdams Philharmonisch. In dit culinaire pop-up project verzorgt iedere maand een nieuw restaurant het eten. Op 27 september gaat Phil’s RestO open voor concertbezoekers. Per 19 september ging het culturele seizoen al van start.

Directeur Janneke Staarink: “We willen het publiek niet alleen een veilige omgeving bieden tíjdens het concert, maar ook een uiterst aangename voor aanvang. Bezoekers kunnen voor het concert, dat natuurlijk vanwege de maatregelen wat anders verloopt, genieten van een bijzonder diner en een goed glas wijn. Niets zo fijn om de avond op deze mooie nieuwe plek te beginnen.”

In de coronaperiode ging De Doelen op zoek naar alternatieve invullingen voor de zee aan ruimte, marmeren vloeren en prachtige kroonluchters. De Doelen heeft haar creatieve team bestaande uit o.a. Dorine de Vos (Hotel New York, Villa Augustus), Christian Igesz en Martijn Brenninkmeijer (Waluw) gevraagd het restaurant in te richten en in samenwerking met Rotterdamse ondernemers te exploiteren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden