Foto:

Kinderraad adviseert Franciscus voor het vierde jaar

Rotterdam - De vierde Franciscus Gasthuis & Vlietland Kinderraad is gestart. De kinderen zijn officieel geïnstalleerd tijdens een bijeenkomst in het bijzijn van genodigden en trotse familieleden. De Kinderraad bestaat uit kinderen uit groep 6, 7 en 8 van verschillende basisscholen en de brugklas in Schiedam en Vlaardingen.

De kinderen adviseren het ziekenhuis dit schooljaar over 3 onderwerpen. Voor elk advies doen de kinderen uitgebreid onderzoek. Zo interviewen zij medewerkers, gaan ze in gesprek met bezoekers en patiënten en bezoeken ze verschillende afdelingen, lettend op de coronamaatregelen. Uiteindelijk presenteren de kinderen elk advies zelf aan een vertegenwoordiging van het ziekenhuis tijdens een officiële presentatie. Dit doet de Kinderraad onder begeleiding van medewerkers uit Franciscus en de Kleine Ambassade.

De Kinderraad is zeer waardevol voor Franciscus, omdat de raad inzicht geeft in het perspectief en de wensen van kinderen. Eerder maakte het ziekenhuis al dankbaar gebruik van de adviezen van de Kinderraad en kreeg Franciscus onder andere advies over: De bouwplannen van de kindvriendelijke acute behandelkamerkinderen, het enthousiasmeren van kinderen voor het werken in de zorg en hoe Franciscus meer verbinding kan krijgen met basisscholen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden