Dit gevelgedicht (van Joëlle Gomes) aan de Reyersdijk is in 2019 door Ricardo van Zwol geschilderd (voor het project Geluk op Zuid van de stichting).
Dit gevelgedicht (van Joëlle Gomes) aan de Reyersdijk is in 2019 door Ricardo van Zwol geschilderd (voor het project Geluk op Zuid van de stichting). (Foto: J. Foppe)

Wat komt er op de gevels in Hordijkerveld? De bewoners mogen het zeggen!

Rotterdam - In de wijk Hordijkerveld in IJsselmonde verfraait stichting de Zoek naar Schittering samen met kunstenaar Ricardo van Zwol dit najaar drie gevels aan de Emelissedijk met gevelgedichten en muurschilderingen. Bewoners uit Hordijkerveld worden opgeroepen een eigen gedicht in te sturen voor op een gevel in hun wijk. Ook mogen ze tips geven voor een ander, bestaand gedicht dat zij mooi vinden of een onderwerp voor het gevelgedicht dat ze bij hun, de straat en de wijk vinden passen. 

Tot 18 oktober kunnen de Hordijkervelders hun onderwerpen, eigen gedicht of tip insturen, via mijntip@gevelgedicht.nl. Het eerste gevelgedicht wordt een gedicht geschreven door een bewoner uit Hordijkerveld. Het tweede gevelgedicht wordt op basis van de onderwerpen van bewoners geschreven door de dichter Joz Knoop uit IJsselmonde. De bewonerstips voor een bestaand gedicht dat zij mooi vinden is voor het derde gevelgedicht. 

Ricardo van Zwol (R75, Studio voor Kunstwerk) ontwerpt de muurschilderingen op basis van deze ideeën en gedichten van de bewoners. 

Om hen te helpen een eigen (gevel)gedicht te schrijven is er voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar op dinsdag 6 oktober een poëzie workshop door Nabil Thkidousset en de Jeffrey de Ruijter, beide schrijver, verhalenverteller en spoken word artist / dichter. In het Huis van de Wijk / De Dijk aan de Susannedijk 153 geven zij hun expertise door aan de jongeren van Hordijkerveld en IJsselmonde. (Aanmelden is hiervoor verplicht, via: workshop@gevelgedicht.nl met naam / telefoonnummer).

Meer info: www.hordijkerveld.gevelgedicht.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden