Foto: Rotterdam Dirtride

Motorrijders scheuren en crashen in de Rotterdamse modder

Rotterdam - De derde editie van Rotterdam Dirtride was vorige week een groot succes. Uit heel Europa waren 12 en 13 september deelnemers naar Rotterdam gekomen om op het terrein aan de Giessenweg in de Spaanse Polder tegen elkaar te ‘racen’, door modderbaden te scheuren, motorpolo te spelen of het in andere fun-games tegen elkaar op te nemen. 

Bedenker en medeorganisator Gideon Schipaanboord vertelt: “We wilden er net als vorige jaren een laagdrempelig en vooral gezellig tweedaags motor- en familiefeest van maken, dat was dit jaar een behoorlijke uitdaging vanwege de corona-pandemie. Maar het is meer dan gelukt. In nauwe samenwerking met de lokale autoriteiten en dankzij de inzet van iedereen die erbij betrokken was, heeft iedereen een geweldige tijd gehad.”

Rotterdam Dirtride werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd door initiatiefnemers Gideon Schipaanboord en Joey Delwell. Nieuw dit jaar was de samenwerking met Dutch Flattrack. De Nederlandse flattrackkampioen Maikel Dijkstra bracht rijders de fijne kneepjes van het flattracken bij en op zondag stond er een klassieke sprintrace op het programma. Tijdens het weekend was echter niet zozeer de snelste tijdbepalend, maar zaken zoals wie de bijzonderste outfit droeg, wie de mooiste crash maakte of wie het langst over het parcours deed.

Menno van Meer, een 25-jarige motorrijder uit Breda bleek dit jaar de snelste te zijn. ‘Ik heb in mijn leven veel evenementen meegemaakt maar dit was zeker een van de leukste! De sfeer tussen de rijders onderling is zo bijzonder. Het gaat echt om de fun.’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden