Heropening Feyenoord-vak Zuiderbegraafplaats met Gerard Meijer, Erwin Beltman en Bert Wijbenga.
Heropening Feyenoord-vak Zuiderbegraafplaats met Gerard Meijer, Erwin Beltman en Bert Wijbenga. (

Foto: @bertwijbenga op Twitter

)

Begraafplaats Feyenoord opgeknapt én herdenking rond wedstrijd tegen FC Twente

Rotterdam -  In het weekend dat de fans van Feyenoord traditiegetrouw de overleden supporters van de club herdenken, is ook het Feyenoord-vak op de Zuiderbegraafplaats heropend. De laatste rustplaats voor fanatieke fans ligt er weer keurig bij. Mét lichtmasten en mét gras uit De Kuip.

Het vak werd in 2014 geopend, maar eerder dit jaar ontstond er verontwaardiging over de verwaarloosde staat van dit stukje Zuiderbegraafplaats. Supportersvereniging De Feijenoorder heeft daar nu samen met de gemeente Rotterdam iets aangedaan. Er zijn heuse ‘hoeders van de stad’ geplaatst en grasmeester Erwin Beltman zaait echt ‘kuipgras’ in. Ook zijn er afspraken gemaakt over het onderhoud. Gisteren was de heropening door wethouder Bert Wijbenga, Feyenoord-icoon Gerard Meijer en Erwin Beltman.

Vandaag is tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen ook de traditionele herdenking van overleden Feyenoorders. Net als ieder jaar wordt het herdenkingsdoek getoond in De Kuip, met daarop de namen van supporters, overleden (oud-) spelers en medewerkers van de club. Dit keer niet voor de openingswedstrijd in de voorbereiding, maar voor de eerste thuiswedstrijd in de eredivisie. Er zijn vergeleken met vorig jaar 97 namen aan het gigantische doek toegevoegd, er staan er nu bijna duizend op.

Voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord-FC Twente (aftrap 14.30 uur) is er een minuut stilte. Vanwege de coronamaatregelen wordt er daarna géén You’ll Never Walk Alone gezongen, maar volgt wel een luid applaus in De Kuip. In het stadion zullen zo’n 13.000 supporters aanwezig zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden