Er deden liefst 170 mensen mee gisteren, de hoelahoep zorgde automatisch voor een veilige anderhalve meter afstand.
Er deden liefst 170 mensen mee gisteren, de hoelahoep zorgde automatisch voor een veilige anderhalve meter afstand. (Foto: Carolina Linares)

Hoelahoepen voor Sophia levert bijna 40.000 euro op voor te vroeg geboren kinderen

Rotterdam - Aan de voet van de Erasmusbrug vond gisteren het allereerste hoelahoep-event van Nederland plaats: Hoelahoepen voor Sophia. Het volledig ‘coronaproof’ event bleek een groot succes. De bijna 170 deelnemers hoepelden samen ruim 38.400 euro bij elkaar voor het Sophia Moeder en Kind Centrum. 

In het het Sophia Moeder en Kind Centrum in het Erasmus MC-Sophia wordt gezorgd voor kinderen die te vroeg geboren worden, vanaf 24 weken zwangerschap. Maar ook voor kinderen die op tijd zijn geboren en intensieve zorg nodig hebben.

Hoelahoepen voor Sophia was een van de eerste Rotterdamse evenementen dat plaats kon vinden na het uitbreken van het coronavirus. De hoepel zorgde automatisch voor voldoende afstand, waardoor de anderhalve meter gewaarborgd bleef. 

Per jaar overlijden 1400 kinderen rondom de geboorte. Een enorm traumatische gebeurtenis voor ouders en naasten. In het Sophia Moeder en Kind Centrum wordt alles gedaan om de overlevingskansen van deze allerkleinsten te vergroten. Tot voor kort was het pas ná de geboorte mogelijk om kinderen met ernstige aandoeningen te behandelen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden