Robin Hoop
Robin Hoop (Foto: )

Honderden hoelahoepers onderaan de Erasmusbrug

Rotterdam - Hoelahoepen, wanneer heb je dat voor het laatst gedaan? Morgen (zaterdag 19 september) wordt er een uur lang gehoepeld aan de voet van de Erasmusbrug. Honderden deelnemers halen die dag (in verschillende tijdsloten) 40.000 euro op voor het Sophia Kinderziekenhuis.

Zo’n 27 teams hebben zich aangemeld voor de actie en er zijn 166 acties gestart. Hoepeldocente Robin Hoop begeleidt het evenement op het Willemsplein en verzorgt de hoepels. Er is een aanmeldbalie en een kleine EHBO post aanwezig en er staat een podium. De instructrice is over het gehele terrein goed verstaanbaar door middel van een geluidsinstallatie.

Er zijn nog plekken vrij in de drie verschillende tijdssloten. Elke deelnemer betaalt inschrijfgeld van 10 euro en wordt daarnaast gevraagd om minimaal 40 euro donatiegeld bij elkaar te brengen. Kijk voor aanmelden op sportenvoorsophia.nl/sport/hoelahoepen-voor-sophia.

Met de actie wordt het Sophia Moeder en Kind Centrum gesteund. Daar zijn alle disciplines aanwezig om complexe zorg aan moeder en kind te leveren. Zo heeft bijvoorbeeld de afdeling verloskunde de expertise om vroeggeboorte zo lang mogelijk uit te stellen. En op de afdeling Neonatologie wordt gezorgd voor kinderen die te vroeg geboren zijn, vanaf 24 weken zwangerschap.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden