Foto: Stockfoto

Rotterdam code rood voor Belgen en Duitsers

Rotterdam - België en Duitsland hebben ook onze stad tot code rood verklaard. De twee landen adviseren hun inwoners niet naar Noord- en Zuid-Holland te reizen als dat niet per se hoeft. Voor Duitsers is de maatregel al van kracht, voor de Belgen geldt het advies vanaf morgenmiddag.

Ook in Rotterdam stijgt het aantal coronabesmettingen al wekenlang flink. Daarom hebben onze buurlanden deze maatregel genomen. Wie wel deze kant op reist, krijgt in eigen land met verplichte testen en quarantaine te maken.

Terugkerende Belgen moeten zich verplicht laten testen en twee weken in quarantaine. Duitsland verplicht iedereen die de afgelopen twee weken hier is geweest zich te laten testen.Of deze mensen ook in quarantaine moeten, is per deelstaat anders geregeld.

Morgen (vrijdag 17 september) om 19.00 uur is er een nieuwe persconferentie van de  Nederlandse regering. Verwacht wordt dat er dan ook nieuwe maatregelen voor Rotterdam bekend worden gemaakt om het stijgende aantal besmettingen tegen te gaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden