Buurttuin Dakpark
Buurttuin Dakpark (Foto: @Dakparkrotterdam)

Maak kennis met Dakpark Rotterdam tijdens Open Dag

Rotterdam - Dit bericht is ingestuurd via ‘Schrijf mee’ op dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht met foto publiceren!

Maak kennis met Dakpark Rotterdam tijdens de Open Dag op 26 september

Op zaterdag 26 september is het van 10 tot 16 uur Open Dag in de Buurttuin op het Dakpark met een afwisselend programma. Het is Burendag en alle buren zijn van harte welkom voor een (nadere) kennismaking met het Dakpark en alle activiteiten. Iedereen kan meedoen. Ervaring is niet nodig. Het volledige programma staat op: www.dakparkrotterdam.nl/agenda/open-dag-buurttuin/

Kijk, beleef & doe mee

De laatste zaterdag van september gooit de Buurttuin haar spreekwoordelijke deuren open. Van 10 tot 16 uur kunnen buurtbewoners en belangstellenden kennismaken met wat Stichting Dakpark doet, zoals het werk van de Groengroep, het tuinieren in de Buurttuin, de verzorging van de schapen, kippen en bijen, de wilde planten, de insectentuin, de fruithaag, de compost, de ontmoetingsruimte en een proeverij uit de (volks)tuinen. Er zijn veel doe-activiteiten en rondleidingen in de Buurttuin en over het Dakpark.

Van 10 tot 12 uur werkt de Groengroep aan het groenonderhoud op het Dakpark. Om 12 uur start het programma in de Buurttuin. Bij de ingang van de Buurttuin bij de trap tegenover Hudsonstraat 111 is een informatiepunt en het startpunt van alle activiteiten.

Kennismaken

De Open Dag biedt een leuke gelegenheid om kennis te maken met de verschillende activiteiten op het Dakpark. Interesse om mee te doen? Kom langs, ontmoet de vrijwilligers en kijk of je het leuk vindt om iets te doen. Dat kan op veel manieren. Zo nu en dan knippen en snoeien met de Groengroep op zaterdagochtend of meewerken in de Buurttuin op dinsdag en donderdag tussen 10 en 15 uur. Een jaar lang tuinieren op een volkstuin of samen met je kind(eren) in een ouder-kind-tuintje. De schapen, kippen of bijen verzorgen. Het onderhoud van de fruithaag. Deelnemen aan een workshop om te leren snoeien, stekken of composteren. Sport mee met de mini sportclinic van Team Dakpark Rotterdam. Voor de kinderen is de speeltuin ’s-middags open. Houd je liever je handen schoon? Denk of werk mee om de organisatie sterker te maken.

Wij hopen bekenden en onbekenden te ontmoeten tijdens de Open Dag op 26 september tijdens Burendag, in de Parkenmaand.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden