Rosa Boomsma Rotterdamse kunstenaar
Rosa Boomsma Rotterdamse kunstenaar (Foto: Rosa Boomsma)

Rosa Boomsma mag Eva Jinek schilderen bij ‘Sterren op het doek’

Rotterdam - Dit bericht is ingestuurd via ‘Schrijf mee’ op dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht met foto publiceren!

Tien jaar lang keek Rosa Boomsma al naar het succesvolle programma ‘Sterren op het doek’. Net toen zij zelf klaar was met haar schilderopleiding stopte het programma in 2015. Een gemiste kans leek het. Totdat het programma haar drie jaar later belde om mee te doen met de doorstart van het programma. Toen moest ze echter passen vanwege de geboorte van haar dochter. Dit jaar kreeg ze dan eindelijk de kans en mocht ze niemand minder dan Eva Jinek portretteren.

In het programma worden drie kunstenaars gevraagd een bekende Nederlander te schilderen. Aan het einde van de aflevering worden de werken onthuld en mag de ‘ster’ één van de portretten mee naar huis nemen. Vooraf weten de deelnemers nog niet wie ze voor hun ezel krijgen. Rosa kon haar geluk niet op: “Eva Jinek is niet alleen een mooie, maar ook een gevoelige en sterke vrouw. Ik vond het een eer om haar te mogen schilderen”, aldus Rosa. Tijdens de eerste poseersessie kwam Eva nog niet echt uit de verf. “De omstandigheden waren niet optimaal, en het is natuurlijk even wennen met al die camera’s. Maar uiteindelijk denk ik dat ik mijn beeld van Eva goed heb weten te vangen.”

Het is niet voor het eerst dat Rosa de combinatie tussen kracht en kwetsbaarheid zoekt in haar portretten. Dit doet ze in haar zelfportretten maar ook in portretten van mensen om haar heen. En niet zonder succes. Zo won ze in 2015 de ‘Schilderij van het jaar’ prijs en ontving ze onlangs een eervolle vermelding voor het portret van haar drie zussen bij ‘De Nederlandse Portretprijs’. Ook werd een levensgroot portret van haar zus Manou geselecteerd voor het ‘Het weekend van het portret’, waarbij ze wederom hoge ogen gooide bij de jury.

Wie wil weten of Eva het werk van Rosa mee naar huis heeft genomen, zal nog even moeten wachten tot de uitzending op 31 oktober op NPO 2. Tot die tijd kun je alvast ander werk van haar bewonderen tijdens ‘Het weekend van het portret’, van 18 t/m 20 september in Loods 6 in Amsterdam, en van zaterdag 3 oktober t/m zondag 25 oktober bij Galerie Wind in Rotterdam.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden