Volgende week wordt Zina herenigd met haar bazinnetje Safina.
Volgende week wordt Zina herenigd met haar bazinnetje Safina.

Herkomst vermiste Rotterdamse kat in België is een triest verhaal... (maar ze wordt wél herenigd met haar baasje!)

Rotterdam - Gisteren plaatste De Havenloods een ingezonden stuk van de Poezemoeders uit het Belgische Turnhout. Het ging over een poes die daar in de opvang zat, maar in Rotterdam al twee jaar vermist was. Honderden lezers van De Havenloods deelden het bericht. Dat had succes. Al blijkt er wel een erg triest verhaal achter te zitten.

Dit is de integrale reactie van Veerle van de Poezemoeders:

‘Spijtig genoeg hangt hier een triest verhaal aan en heeft Zina toch wat meegemaakt en begrijpen we nu waarom ze zo gestresst is. We vermoeden ook een klein beetje dat ze mishandeld is geweest.

Onze speurtocht leidde ons naar niet zo koosjere zaken. We hebben ons als een “pitbull” vastgebeten in de geschiedenis van Zina en uitgeplozen waar ze geweest is en hoe ze in Turnhout terecht gekomen is. Aan dit verhaal hangt spijtig genoeg weer de waarschuwing dat ten eerste; geef nooit een kat gratis weg, en ten tweede; check goed na aan wie je een katje geeft via marktplaats.nl.

Gisterenavond laat kregen we via amivedi.nl een mailtje dat ze de eigenaresse gevonden hebben en deze me ging contacteren. Een dame genaamd Safina M. vertelde dat Zina niet 2 jaar vermist was. Zij was in mei 2018 een drietal weken vermist en had dat dus doorgegeven aan de gekende Nederlandse site amivedi.nl en ook op de chip. Nadat Zina veilig en wel teruggevonden was, waren ze dit vergeten door te geven.  Door een vermoedelijk misverstand bij de dierenarts bij het chippen en registreren is daar de naam van haar zus voor gebruikt.

Twee maanden geleden, juli 2020, moest Safina door privé-omstandigheden een nieuwe warme thuis zoeken voor Zina. Zina was ondertussen bevallen van een nestje kittens. ZIna en haar kittens verschenen op marktplaats.nl. Zina mocht gratis naar een nieuwe thuis, voor een kitten werd er 20 euro gevraagd. Daarop kwam reactie, een dame uit Rotterdam die zich “Pris” noemde. Zij kocht de 3 kittens en nam Zina ook mee op 26 juli. In goed vertrouwen gaf Safina dus mama Zina en haar kroost mee met de dame:

Terwijl we dit verhaal aanhoren, gaat er een klein belletje rinkelen. De meldster in Turnhout die Zina had gevonden en binnengebracht had in onze opvang, had tijdens een chatsessie laten vallen “dat ze een vermoeden had dat haar dochter er voor iets tussen zat of uitgespookt had”.

We beginnen te spitten en te vragen aan de meldster of ze toch haar dochter eens wou uithoren, want Zina was zogezegd gevonden. En toen kwam de aap uit de mouw, want wat bleek. De dochter had Zina gekocht voor 125 euro van een dame uit Rotterdam die zich Miranda S. noemde. Deze dame adverteerde Zina als een “lieve Main Coon”, terwijl Zina zeker geen raskat is. Miranda S. beweerde ook in het mailverkeer tussen de dochter, dat ze 450 euro had betaald voor Zina, dat voor niks de zon opging , en dat ze minstens 125 euro voor haar moest hebben. Op een bepaald moment in het mailverkeer was Miranda S. zelfs vrij grof en werd er over en weer gemaild ivm het Europees Paspoort die een kat moet hebben bij verkoop. Op dat boekje wacht men natuurlijk nog steeds!!

Op 31 augustus is Zina dus verkocht en zo in Turnhout terecht gekomen. Bij het vergelijken van de persoonsbeschrijving en gedrag van de dame, was het duidelijk: Pris en Miranda S. zijn 1 en dezelfde persoon. Waar de kittens zijn is een vraag. Vermoedelijk zijn zij ook meteen doorverkocht! Misschien ook als raskatten en zijn mensen daarin getrapt. De kittens waren ten tijde van ophaling op 26 juli, 7 weken oud.

En zo is dan op 12 september Zina bij ons terecht gekomen. De meldster/vindster wist toen nog niet wat haar dochter had gedaan. 

Ondertussen is Zina dus hier nog bij ons in een opvanggezin van Poezemoeders Zwerfkattenproject Turnhout vzw, en haar bazinnetje wil haar terug. Ze vind het vreselijk wat er met haar gebeurd is, dit was echt niet haar bedoeling dat dit met Zina en haar kittens ging gebeuren. Volgende week wordt Zina terug herenigd met haar bazinnetje Safina.’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden