Zuid krijgt nieuw groot sport- en zwemcentrum, mét woontoren


<p>De entree van sportcentrum Huis op Zuid krijgt een prominente plek op de hoek van Laan op Zuid en de Paul Kr&uuml;gerstraat, duidelijk herkenbaar vanuit de Afrikaanderwijk en Laan op Zuid.</p>

De entree van sportcentrum Huis op Zuid krijgt een prominente plek op de hoek van Laan op Zuid en de Paul Krügerstraat, duidelijk herkenbaar vanuit de Afrikaanderwijk en Laan op Zuid.

Zuid krijgt nieuw groot sport- en zwemcentrum, mét woontoren

Rotterdam - Rotterdam investeert in een groot sport– en zwemcentrum op Zuid. De kosten voor dit ‘Huis op Zuid’ aan de Laan op Zuid en de Brede Hilleweg bedragen 33 miljoen euro. De bouw moet in 2021 beginnen en in 2022 klaar zijn. Naast het sportcentrum komt een woontoren met 100 appartementen in het middensegment (huren tussen 737 euro en 1.040 euro).

De nieuwbouw vormt een belangrijke bijdrage aan het Nationaal Programma Rotterdam Zuid, het twintigjarige verbeterplan voor Zuid. Wethouder Bas Kurvers: “We investeren volop op Zuid. Het Huis op Zuid verbindt de Afrikaanderwijk met de Kop van Zuid. Dit sportcentrum met woningen op een centrale plek, biedt jong en oud de mogelijkheid om te sporten en te wonen. Rotterdammers die door willen groeien krijgen de kans om in de stad te blijven wonen, dankzij de bouw van de appartementen in het middensegment.”

Het Huis op Zuid bestaat uit een zwembad, met een 25 meter bad en een instructiebad, een sporthal met drie opsplitsbare zaaldelen, horeca en een overdekte fietsenstalling. Het gebouw vervangt het zwembad Afrikaanderplein en de Afrikaanderhal. Het sportcentrum is voor scholen, verenigingen en particulieren. Het zwembad wordt ook opengesteld als familiezwembad. De sportaccommodatie blijft in eigendom van de gemeente. Sportbedrijf Rotterdam huurt en exploiteert het.

Wethouder Sven de Langen is enthousiast:. “Bewegen, sportief plezier en elkaar ontmoeten is belangrijk voor alle Rotterdammers. Het multifunctionele gebouwencomplex Huis op Zuid biedt straks alles onder één dak voor alle doelgroepen. Huis op Zuid is één van de eerste vervangingsprojecten voor sportaccommodaties die een extra impuls krijgen dankzij het programma Rotterdam Sterker Door. Deze investeringen zijn niet alleen goed voor sportend Rotterdam, maar ook een belangrijke impuls voor de bouwsector.”

Koen van Velsen architecten ontwierp Huis op Zuid als een complex waarin sport, horeca en wonen zijn verenigd. Het gebouw bestaat uit veel duurzame materialen en voorzieningen om het energieverbruik laag te houden. De sporthal, het zwembad en de horeca krijgen een eigen sfeer, identiteit en kleuraccenten. De woontoren wordt ontwikkeld door Synchroon B.V. Huis op Zuid biedt ruimte aan ongeveer 100 huurappartementen in het middensegment. Op de begane grond, in de plint, is ruimte voor commerciële en maatschappelijke functies.

Zie ook www.rotterdam.nl/huisopzuid.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden