Foto via Twitter @drsDannydeVries
Foto via Twitter @drsDannydeVries (Foto: @drsDannydeVries)

Noodoplossing: Erasmusbrug alleen soms ‘s nachts open voor scheepvaart

Rotterdam - Nadat gisteren aan het begin van de avond fietsers en voetgangers alweer over de Erasmusbrug konden, rijden er vandaag ook weer 'gewoon' auto's tussen Noord en Zuid heen en weer. Dat geldt nog niet voor de trams, die kunnen waarschijnlijk pas donderdag weer over de brug. De Erasmusbrug gaat voorlopig alleen 's nachts open voor scheepvaartverkeer.

Voor de scheepvaart wordt gewerkt aan een oplossing. De gemeente Rotterdam, RET en het havenbedrijf zetten in op 2 of 3 vaste openingsmomenten per week. Dat zal ‘s nachts tussen 01.00 en 02.00 uur zijn.

De bovenleiding van de tram op de Erasmusbrug brak gisterochtend af. Met een enorme knal stortte de constructie vanochtend in nadat de brug open was geweest. Er is niemand gewond geraakt, maar de verwachting was dat de brug weleens dagenlang afgesloten zou blijven. Dat blijkt nu dus mee te vallen.

Er is keihard gewerkt vannacht aan een noodstroomvoorziening voor de tram..... en met resultaat!
De Erasmusbrug is weer bereikbaar voor al het verkeer in beide richtingen! https://t.co/MGbhnexkSe

— Judith Bokhove (@judithbokhove) September 15, 2020

???? | Gisterochtend is de bovenleiding van de #Erasmusbrug gebroken. Autoverkeer, fietsers en voetgangers kunnen de brug weer over. Tram 23 en 25 van de @RETRotterdam kunnen de brug nog niet over en rijden volgens een andere dienstregeling. Hoe? Check https://t.co/GixwURMps7

— Rotterdam Onderweg (@Rdamonderweg) September 15, 2020

Bovenleiding trambaan #Erasmusbrug breekt zojuist met harde knal af. Brug was net open geweest. Constructie kwam naar beneden. #rotterdam Brug is nu afgesloten. @RTV_Rijnmond @RDStad pic.twitter.com/K8L0O3NH0q

— Danny de Vries (@drsDannydeVries) September 14, 2020
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden