Foto: Sinfonia Maritiem Concert/Marco De Swart

Het kan dus wel, een coronaproof concert voor 1500 mensen...

Rotterdam - Iedereen op 1,5 meter, zowel het publiek als de musici van het orkest. Afgelopen weekend was het zover: een groot klassiek muziekfestival in coronatijd. Sinfonia Rotterdam bewijst met het Maritiem Concert op het Katendrechtse Hoofd bij het ss Rotterdam een groot publiek geheel volgens de coronamaatregelen veilig te kunnen ontvangen.

Maar liefst drie concerten gedurende de dag voor verschillende publieksstromen. Het avondconcert eindigde met Händels Music for the Royal Fireworks, mét vuurwerk. Voorafgaand daaraan was er een kindervoorstelling in de middag waarin verteller Janouk Kelderman (o.a. bekend van Het Klokhuis) met bariton Michael Wilmering de kinderen meenam in een spannend verhaal met klanken van onder andere Rossini en Bizet. 

Tijdens de avondconcerten werden klassieke meesterwerken als Mendelssohns Hebride Ouverture en Mozarts Ouverture de Impresario afgewisseld met de Noord-Afrikaanse klanken van Rajae El Mouhandiz, spoken word van Elten Kiene en Funky Jazz van saxofoniste Candy Dulfer. Niet alleen voor de trouwe bezoekers een eerste live-muziekuitvoering sinds lang, maar voor veel nieuwe luisteraars een eerste aangename kennismaking met klassieke muziek, iets waar Sinfonia Rotterdam zich al 20 jaar fanatiek voor inzet.

Het terrein was verdeeld in verschillende sectoren met een eigen ingang en aankomst- en vertrektijd. Het publiek had vooraf online drankjes en hapjes besteld en dat staat bij binnenkomst klaar, voor betreding van het terrein doet de bezoeker een extra gezondheidscheck en de toiletunits - met een maximum van 2 bezoekers per toilet per keer - werden na ieder concert gereinigd. 

De registratie van het Sinfonia Maritiem Concert 2020 gaat zondag 27 september om 20.00 uur online in première en is dan terug te zien via het Youtube-kanaal en de Facebook-pagina van Sinfonia Rotterdam.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden