Foto: Vogelklas Karel Schot

Liefde voor stadsnatuur?

Rotterdam - We wonen in een grote stad, met meer dan 600.000 mensen op een kluitje. Maar er zijn natuurlijk veel méér Rotterdammers. Ook allerlei dieren en planten zijn dol op onze stad. En wij op hen. Voor Rotterdammers die genieten van de natuur om zich heen is er nu de Orde der Stadsnatuurromantici.

 ’Het leven is nóg beter wanneer je toetreedt tot de Orde der Stadsnatuurromantici’, aldus André de Baerdemaeker onlangs toen onze columnist Wendy Verhoeven schreef over het vogelbadhuis op haar balkon. De Baerdemaeker is voorzitter van Vogelklas Karel Schot op het Afrikaanderplein én ecoloog van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Samen met hem richt De Havenloods bij deze de Orde der Stadsnatuurromantici op!

Iedere Rotterdammer kan toetreden tot de Orde. De enige vereiste is oprechte liefde voor de natuur rond (of in) je huis. Een enigszins romantische inslag is natuurlijk mooi meegenomen.

Komende weken gaan we aan de slag met de ledenwerving. Wil je lid worden? Stuur ons dan verhaaltjes, anekdotes of fotomateriaal van leuke beestjes of bijzondere planten bij jou in de buurt. Geef je egeltjes te drinken? Heb je een wesp gered? Een bijzondere vogel voor je raam gezien? Een pad helpen oversteken? Of een eekhoorn gesnapt in de tuin? Het kan allemaal. Schrijf het op, doe er een foto bij en stuur het naar redactie.hl@dpgmedia.nl!

De leukste inzendingen kunnen een uiterst eervol lidmaatschap in de Orde der Stadsnatuurromantici tegemoet zien. Een natuurminnende jury kiest welke verhalen er in De Havenloods gepubliceerd worden!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden