<p>Van 18 tot en met 27 september is het Rotterdam Pride, het festival waar de vrijheid van seksuele diversiteit gevierd wordt en de stad roze kleurt.</p>

Van 18 tot en met 27 september is het Rotterdam Pride, het festival waar de vrijheid van seksuele diversiteit gevierd wordt en de stad roze kleurt.

(Foto: )

Genders en seksualiteit in het dierenrijk van Blijdorp

Rotterdam - Over niet al te lang kleurt Rotterdam weer roze. Want van 18 tot en met 27 september wordt tijdens de Rotterdam Pride de vrijheid van seksuele diversiteit gevierd. Diergaarde Blijdorp wil bijdragen aan een inclusieve samenleving en organiseert activiteiten rondom seksuele diversiteit in het dierenrijk.

‘Aan de hand van voorbeelden uit het dierenrijk laten we je zien dat seksuele diversiteit niet alleen natuurlijk, maar ook belangrijk en voordelig is’, zo staat op de website van de dierentuin.

Op 19 september laat bioloog Dennis Vink in een interactief college zien dat seksuele diversiteit in het dierenrijk niet alleen heel natuurlijk, maar ook belangrijk is. Ook gaat hij dieper in op de verschillende theorieën die onder biologen bestaan om homoseksualiteit bij zowel dier als mens te verklaren in het licht van evolutie.

Daarnaast verzorgt Vink op verschillende data een rondleiding langs de enorme diversiteit aan genders en seksualiteiten in de dierentuin. Homoseksuele koppels, hermafrodieten of dieren die van geslacht veranderen, er zijn tal van voorbeelden.

Verder kunnen bezoekers een Regenboogroute lopen met interessante weetjes.

Meer info via: diergaardeblijdorp.nl/bijzondere-belevenis/rotterdam-pride

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden