<p>CAMERA JAPAN. Foto: Stephan Budagyan.</p>

CAMERA JAPAN. Foto: Stephan Budagyan.

(Foto: )

De uitgaanstips van Rotterdam Festivals voor komende week!

Rotterdam Pride
Rotterdam Pride is voor iedereen die de vrijheid van seksuele diversiteit wil vieren. Dit jaar van vrijdag 18 t/m zondag 27 september en natuurlijk wel op anderhalve meter afstand. In plaats van feesten door de stad worden er verschillende conferenties gehouden. Verwacht een divers programma in de categorieën: Knowledge, Community, Art & Culture, Youth & Family, Sports en Party. Gratis toegankelijk.

A Day At The Park
Toch nog een mini-festival met elektronische muziek deze zomer. Op zaterdag 19 september wordt in drie shifts van maximaal 250 mensen het Kralingse Bos omgetoverd tot mini-festival. Verwacht een privé-dansvloer, een tafel vol hapjes en drankjes en een discobingo. Op de line-up staan Joris Voorn, Prunk en Baggi. Wanneer je een ticket weet te bemachtigen, kan je drie uur lang genieten van een mini-feestje in jullie eigen dansvak. Vanaf €39,50 via www.adayatthepark.nl.

First Steps
Festivals die de afgelopen periode door corona niet door konden gaan bundelen de krachten en zetten samen de eerste gezamenlijke festivalstappen tijdens First Steps. In de binnenstad zijn er op zaterdag 19 september allerlei optredens; van circusacts tot spoken word. Er zijn acts van Circusstad Festival, Rotterdam Unlimited, Operadagen Rotterdam, Motel Mozaique, North Sea Round Town, 750 jaar Dam in de Rotte, Poetry International, Pride Rotterdam, Gergiev Festival en Rotterdamse Dakendagen. Gratis toegankelijk.

Uitaganda Rotterdam Op YouTube
Ook via YouTube blijf je op de hoogte van al het tofs dat er te doen is in Rotterdam. Abonneer je op het
YouTube-kanaal van Uitagenda Rotterdam en bekijk als eerste video's over nieuwe expo's, festivals, theatervoorstellingen en Rotterdamse makers. Gratis toegankelijk.

CAMERA JAPAN
Het grootste festival voor Japanse film en cultuur in de Benelux. Van woensdag 23 t/m zondag 27 september geniet je bij CAMERA JAPAN van films, voorstellingen, workshops, Japanse producten en muziek. Dit jaar toont het festival veertig Japanse films in allerlei genres. Verwacht een programma met culturele en culinaire workshops, een quiz, foto-exposities en een filmbrunch. Vanaf €10 via www.camerajapan.nl.

Tentoonstelling: Remix Rotterdam
De nieuwe tentoonstelling Remix Rotterdam brengt de collecties van Boijmans en het Wereldmuseum samen. Je wordt uitgedaagd om op een andere manier naar de verzamelingen van beide Rotterdamse musea te kijken. Dit is het tiende project van Boijmans bij de Buren en is nog tot en met 9 januari 2022 te zien in het Wereldmuseum. Vanaf €6 via www.wereldmuseum.nl.

New Beginnings
Rotterdamse fotografen Ossip van Duiven, Iris van den Broek en Claire Droppert hebben foto's gemaakt van de stad in tijden van Corona. New Beginnings in de Euromast laat enerzijds de lege stad zien in tijden van de intelligente lockdown. Anderzijds laat de expositie de geleidelijke terugkeer zien van mensen op straat. De tentoonstelling is nog tot en met maandag 19 oktober te bezoeken. Vanaf €6,75 via www.euromast.nl.

Opening Theater Zuidplein
De opening van het nieuwe theater wordt gevierd met een uniek openingsprogramma voor jong en oud. Van vrijdag 18 t/m zondag 20 september maak je kennis met het nieuwe gebouw van Theater Zuidplein. Op vrijdagavond is er een jongerenavond met spoken word en livemuziek, op zaterdagochtend is er een bingo en op zaterdagmiddag zijn er rondleidingen. Zondag zijn er workshops en voorstellingen voor families. Vanaf €5 via www.theaterzuidplein.nl.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden