<p>Gewaagde moves op het parcours van het NK Freerunning, opgepimpt door kunstenaar OX-Alien, deelnemer aan POW! WOW! Rotterdam.</p>

Gewaagde moves op het parcours van het NK Freerunning, opgepimpt door kunstenaar OX-Alien, deelnemer aan POW! WOW! Rotterdam.

(Foto: )

Weergaloze moves!

ROTTERDAM - BMX Freestylers die hun tricks lieten zien gingen tijdens het Rotterdam Street Culture Weekend bijna door het dak. Beide kampioenen van vorig jaar, Jana Muradova en Levi Weidmann, prolongeerden in Skateland hun titel. De Rotterdamse Shanice Silva Cruz liet in de spannende finale net als haar opponente een back flip zien, maar ging naar huis met zilver.

Bij het NK Freerunning ging het goud naar Siebe Spijker (Speed) en Tobias Roest (Style). Matthijs Jonkers uit Berkel werd knap tweede bij het onderdeel Speed. Rotterdammer Liziano Ostiana had een van de snelste tijden in de voorronde, maar raakte geblesseerd.

Op het open NK Panna Knockout was het Rotterdamse talent Mehmet El Jackson de beste in de klasse tot 13 jaar. Easy Man bereikte in de Panna Knockout World Finals de kwartfinales.

De organisatie van het weekend, met ook 010MOVES, de hiphop conferentie Breaking Rules en kleurrijke Street Art, was tevreden. Hoewel bij veel evenementen beperkt publiek was toegestaan, konden de liefhebbers veel activiteiten via livestreams volgen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden