<p>Prachtige nieuwe stoelen!</p>

Prachtige nieuwe stoelen!

(

Jeugdtheater Hofplein

)

Jeugdtheater Hofplein had maar één verjaardagswens...

Rotterdam - Op 5 november 2020 viert Jeugdtheater Hofplein haar 35ste verjaardag. Ter ere van dit jubileum had het theater maar één wens: nieuwe stoelen en vloerbedekking in de grote zaal. Dit weekend nemen de eerste bezoekers al plaats op de gloednieuwe stoelen, ontworpen door een samenwerking tussen Arttenders en Corriette Schoenaerts.

De jubileumviering wordt, door de beperkende regels rondom corona, een stuk soberder dan gedacht, maar de renovatie van het interieur is in volle gang. Jeugdtheater Hofplein en creatief bureau Arttenders hebben de handen in elkaar geslagen om de broodnodige vernieuwing van de stoelen aan te grijpen als middel om de visie en missie van het jeugdtheater visueel kracht bij te zetten. Nu de zaal voor het eerst extern publiek zal ontvangen, toont directeur Caroline Pietermaat met gepaste trots de nieuwe stoelen. Een eerste stap in de transformatie, want ook het tapijt en de foyer ondergaan de komende tijd een ware transformatie.

“Juist het Jeugdtheater is een plek die tot de verbeelding spreekt en waar alles anders mag zijn. De theaterbeleving begint in het nieuwe ontwerp al vanaf de eerste stap in het theater. Het nieuwe ontwerp neemt de uitdrukking ‘to sweep someone off their feet’ letterlijk en katapulteert bezoekers regelrecht het luchtruim in”, aldus Siobhan Burger en Faye Ellen, oprichters van Arttenders.

Het jeugdtheater deed een aantal maanden geleden de oproep om één of meerdere stoelen te adopteren en zo bij te dragen aan de renovatie. Een oproep waarop met veel enthousiasme werd gereageerd. ‘We willen alle donateurs dan ook ontzettend bedanken voor hun steun,’ zegt Caroline Pietermaat uit naam van alle Hofpleiners.

Vanaf 17 oktober kun je naar de openingsvoorstelling van het nieuwe seizoen: ‘De club van lelijke kinderen’. Kijk voor de agenda op www.jeugdtheaterhofplein.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden