Reis mee door de tijd!
Reis mee door de tijd! (Foto: )

Kinderboekenweek 2020: een historisch programma!

Rotterdam - Het programma van de Kinderboekenweek 2020 is bekend. Rond het geschiedenis thema En Toen? is er in alle Rotterdamse bibliotheken van alles te beleven. Ontmoet Mylo Freeman, schrijfster van het prentenboek van de Kinderboekenweek, luister naar de wonderlijke verhalen van Hakim (bekend van Sesamstraat) of bezoek één van de vele jeugdtheatervoorstellingen: wie weet loop je Dummie de Mummie wel tegen het lijf!

Hakim opent op 30 september de Kinderboekenweek in Delfshaven met zijn vertelvoorstelling Hakim op z’n best (9+). Maar er staat nog meer op het programma. In vestiging IJsselmonde wordt de geschiedenis tot leven gewekt in de voorstelling Het nieuws van gisteren (6+) en in de Centrale Bibliotheek speelt de interactieve voorstelling Deze ridder zegt NEE (3+), over een lief riddertje, een grote draak en een bijzondere vriendschap.

Programma Centrale Bibliotheek
In plaats van het grote Kinderboekenweekfeest, zijn er in de Centrale Bibliotheek dit jaar twee zondagen met theater, kidscollege’s en workshops.

Op 4 oktober gaan we op reis naar de prehistorie, de steentijd en de ijstijden. Neem onder andere een kijkje onder de grond met Hans Post, schrijver van het Groot Graafboek, maak een stop-motion filmpje over de prehistorie of speel voor dino-detective en onderzoek aan de hand van fossielen welk verschrikkelijk tafereel zich in de oertijd heeft afgespeeld.

Verdiep je op 11 oktober in oude beschavingen en kom alles te weten over de Egyptenaren, Grieken en Romeinen. Schrijf een geheime boodschap met hiërogliefen en in spijkerschrift of kom naar de jeugdtheatervoorstelling van Tosca Menten.

Ga op expeditie
Aan de hand van een stickerspeurtocht bij het boek Hadden de Grieken al raketten? van Govert Schilling, kun je in de bibliotheek op onderzoek uit in de geschiedenis. Ook kun je met het doe-boekje Tijdreizen de leukste opdrachten, puzzels en spellen doen. De doe-boekjes zijn gratis op te halen in alle Rotterdamse bibliotheken.

Toegangskaartje verplicht
Dit is nog maar een kleine greep uit het programma, wat dit jaar iets is aangepast om het voor iedereen veilig te houden. (Over het algemeen vinden er alleen kleinschalige activiteiten plaats, waar volwassenen 1,5 meter kunnen houden of zelfs niet aanwezig mogen zijn). Om het aantal bezoekers te reguleren, is een toegangskaartje verplicht. Kijk voor actuele informatie, het totaalprogramma, de beste leestips én je ticket op: www.bibliotheek.rotterdam.nl/kinderboekenweek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden