<p>De Sambalman (links) is terug! Andr&eacute; Dadi was er als de kippen bij.&nbsp;</p>

De Sambalman (links) is terug! André Dadi was er als de kippen bij. 

(

Foto: De Havenloods

)

Eindelijk! De Sambalman is terug in Rotterdam!

Rotterdam - Grote vreugde in de Rotterdamse binnenstad gisteren: de Sambalman is terug! Na acht maanden in Suriname gaat Dr. Mau, Maurice, eindelijk weer de Rotterdamse terrassen langs. Uiteraard werd hij met enthousiasme ontvangen en deed hij meteen goede zaken.

Al jaren is de Sambalman de populairste straatverkoper van Rotterdam. De levende legende is onder meer door Museum Rotterdam uitgeroepen tot Echt Rotterdams Erfgoed én hij was natuurlijk al eens Rotterdammer van de Week bij De Havenloods. 

Met zijn potten sambal in allerlei smaken gaat Maurice elk weekend de terrassen langs. Tot vlak voor de coronacrisis, toen bleek hij in Suriname te zitten. Sinds een maandje is hij terug, en gisteren (donderdag 10 september) ging hij voor het eerst weer op pad. Populaire smaken als knoflook en uitjes waren snel uitverkocht, we konden nog wel een potje tomatensambal op de kop tikken.

Onze collega’s van indebuurt Rotterdam wisten eerder al de vaste route van de Sambalman te achterhalen, doe er je voordeel mee!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden