Kamer IJsselThuis
Kamer IJsselThuis (IJsselThuis)

Zorg met kennis, kunde en liefde in de IJsselHospices

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze website zelf een bericht met foto plaatsen!

Als we de laatste levensfase ingaan, is het fijn om een eigen plek te hebben. De IJsselHospices bieden die omgeving. Het zijn bijna-thuis-huizen voor een respectvolle laatste levensfase: plekken die voelen als thuis, mét de best mogelijke zorg. IJsselHospices staan voor zorg met kennis, kunde en liefde.

De (zorg)vrijwilligers in de hospices doen er alles aan om de laatste levensfase van de bewoners bijzonder te maken. Zij bieden de bewoners tijd, aandacht, liefde, warmte, nabijheid of juist distantie. Ze willen ‘er-zijn’! Ze openen hun hart, komen tot bloei en ontvangen waardering en dankbaarheid. Ze zijn tevens menigmaal getuige van mooie momenten waarop het leven intens beleefd wordt. In de IJsselHospices wordt leven toegevoegd aan dagen als er geen dagen meer toe te voegen zijn aan het leven.

Vrijwilligers die in het hospice aan de slag gaan, ontvangen een introductie-opleiding van de VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg: de brancheorganisatie van hospices in Nederland). Binnenkort starten er nieuwe cursussen: er is een serie op drie woensdagen (30 september, 7 en 14 oktober 2020) en er is een serie op drie vrijdagen (30 oktober, 6 en 13 november 2020).

IJsselHospices heeft hospices op twee locaties: in Nieuwerkerk aan den IJssel (Hospice IJsselThuis) en in Capelle aan den IJssel (Hospice IJsselOever). Op termijn wordt een derde locatie geopend in Rotterdam-Ommoord (Hospice IJsselPolder).

Voor meer informatie:

Wendy Engelen (coördinator IJsselThuis): 0180-391306 of info@ijsselthuis.nl

Anita Akkermans (coördinator IJsselOever): 06-20985151 of info@hospiceijsseloever.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden