Foto:

Win een doosje van de enige echte Erasmusdropjes!

Rotterdam - Deze week beginnen de scholen weer, ook het academische jaar op de Erasmus Universiteit begint weer. Een uitgelezen moment om te presenteren waar al aan gewerkt werd: het Erasmusdropje!

Tal van instellingen en objecten in Rotterdam dragen de naam van Erasmus: Erasmiaans Gymnasium, Erasmusbrug, Erasmus Verzekeringen, Erasmus Medisch Centrum en Erasmus Universiteit. Het Erasmus dropje is een eerbetoon aan de beroemdste burger uit de geschiedenis van Rotterdam, Desiderius Erasmus. 

Erasmus werd in 1467 geboren in Rotterdam en was priester, humanist, filosoof, theoloog en schrijver en had vele baanbrekende ideeën. Hoewel hij de rest van zijn leven elders in Europa vertoefde, is hij zich altijd Desiderius Erasmus Roterodamus blijven noemen. 

Het dropje heeft de vorm van het standbeeld van Erasmus dat naast de Laurenskerk staat in Rotterdam, op een steenworp afstand van zijn ouderlijk huis. Elk doosje is gevuld met 160 gram heerlijke zacht/ zoete Erasmus dropjes. De dropjes zijn 100% vegetarisch en bevatten dus geen ingrediënten van gedode dieren (vlees, vis, slachtvetten of gelatine).

We mogen vijf doosjes drop verloten. Wil je zo’n traktatie winnen? Stuur dan een mailtje met je naam, adres en telefoonnummer naar redactie.hl@dpgmedia.nl. De dropjes komen per post naar de winnaars toe, dus vergeet echt je adres niet!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden