Foto: stockfoto

Rotterdam krijgt skatepiste van 200 meter

Rotterdam - Eind dit jaar wordt op het terrein van Sportpark Noordrand in Zestienhoven een inline-skatepiste aangelegd. Deze spectaculaire wedstrijdpiste van 200 meter is de eerste officiële piste in Zuid-West-Nederland. 

Ook wordt er een vernieuwd veldritparcours aangelegd, met uitdagende hindernissen, hoogteverschillen en technische elementen. Hierdoor ontstaat naast de geasfalteerde wielerbaan een mooi parcours voor (aspirant) veldrijders, waar clinics en nationale of regionale wedstrijden kunnen worden georganiseerd.

Sportpark Noordrand
Schaatsvereniging Rotterdam (SVR), Schaatsvereniging Lansingerland (SVL) en wielrenvereniging RWC Ahoy werken samen om de piste en het veldritparcours te realiseren. Hiermee willen ze het sportaanbod verbeteren en toegankelijker maken voor een brede doelgroep.

Twee voor de prijs van één
Daarnaast gaan SVR en RWC Ahoy gaan hun sportaanbod openstellen voor elkaars leden. Voor één bedrag krijgen de leden in één klap het sportieve aanbod van twee verenigingen. Zo kunnen eigen en nieuwe leden 12 maanden per jaar wielrennen, veldrijden, skeeleren, schaatsen, spinnen en deelnemen aan kracht- en conditietraining. Met hun vernieuwde, brede, diverse en aantrekkelijke sportaanbod, willen de drie verenigingen veel nieuwe leden aantrekken.

Vitale verenigingen 
De Gemeente Rotterdam en Rotterdam Sportsupport zijn enthousiast over Sportpark Noordrand. Ze zien de samenwerking van de verenigingen als voorbeeld van vitaliteit en vernieuwing in publiekgericht sportaanbod en ondersteunen de verenigingen bij de concrete uitvoering.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden