De ogen op de omslag van de roman van Dan Brown
De ogen op de omslag van de roman van Dan Brown Rechtenvrij

Dan Brown en het Geheim van de Vrijmetselarij

woensdag 22 mei 2024 20:00 tot 22:00

De Da Vincicode, Het verloren symbool en Oorsprong: drie boeken met een relatie tot de eeuwenoude broederschap van de vrijmetselarij. Dan Brown schrijft vaak over vrijmetselarij. Maar wat gebeurt in de loges? En wat voor soort mensen zijn er lid? In ‘Het verloren symbool’ van Dan Brown is de vrijmetselarij een hoofdrolspeler. Ook in ‘De Da Vinci Code’ was er een belangrijke rol voor vrijmetselaren. In het nieuwste boek van Brown ‘Oorsprong’ stelt hij opnieuw de vragen die vrijmetselaren bezighouden: Waar kom ik vandaan; waar ga ik heen?’ Maar wat is nou eigenlijk het geheim dat de leden van de broederschap bewaren en wat is het verloren symbool? Welke rituelen zijn er? Paul Marselje vertelt in de lezing behalve over Dan Brown over de inhoud, rituelen, achtergrond en geschiedenis van de vrijmetselarij. Paul Marselje is meester-vrijmetselaar en oud-voorzittend meester van een vrijmetselaarsloge. Hij had langdurig zitting in het hoofdbestuur van Orde van Vrijmetselaren in Nederland en is lid van de Schotse Ritus, die in de boeken van Dan Brown zo’n belangrijke rol speelt. Marselje was ook lid van de landelijke werkgroep ter bestudering van vrijmetselaarsrituelen en was langdurig voorzittend meester van een kapittel in de ‘Orde der Hoge Graden’. 

Woensdagavond 22 mei, 20:00 tot 22:00 (zaal open 19:30)

Loge Delta, Van Vollenhovenstraat 35, Rotterdam

Entree: 5 euro, inclusief koffie en thee

Belangstellenden kunnen zich opgeven via www.logedelta.com  

Locatie