Concert Peter Goedhart en Erik van der Kroft
Concert Peter Goedhart en Erik van der Kroft Peter Goedhart

Concert Peter Goedhart en Erik van der Kroft

woensdag 22 mei 2024 19:30 tot 21:00

Op woensdagavond 22 mei 2024 zullen Peter Goedhart (zang) en Erik van der Kroft (piano) In het theater van Boekhandel Donner een speels en lyrisch concert geven gewijd aan het romantische levensgevoel. Tickets €10,00 - reserveren verplicht

In hun programma brengen Peter en Erik voor de pauze een ode aan de Ierse romantische dichter William Butler Yeats (1865 – 1939) die de liefde in vele toonaarden bezong. Tevens besteden zij aandacht aan het unieke literaire talent van de grote bard uit Wales, Dylan Thomas (1914 – 1953)  en aan een aantal liederen uit de Songs of Travel van de oer-reiziger Robert Louis Stevenson (1850-1894).

Na de pauze voeren zij de cyclus Romancero Gitano uit; een van de meest betekenisvolle lyrische monumenten van  de twintigste-eeuwse poëzie van de grote Spaanse dichter Federico Garcia Lorca (1898-1936). De muziek geschreven voor deze cyclus is van de hand van de Griekse componist Mikis Theodorakis (1925-2021).

De composities en vertaalde teksten van het gedeelte voor de pauze zijn van Peter Goedhart die ook tekent voor de pianobewerking van de muziek van Mikis Theodorakis.

Locatie