Trap naar de Hemel
Trap naar de Hemel Johan van Veen

Trap Naar de Hemel | TiNaNiNaNi (4+)

zondag 3 maart 2024 14:30 tot 15:30

Een belevingsvoorstelling over de (on)zin van presteren. Met moderne dans, zang, livemuziek en tekst.  We bevinden ons in een prestatie samenleving. Er is sociale druk, druk vanuit je omgeving om te presteren. De druk dat je zelf mag kiezen maakt het nog lastiger; weet jij wat je moet kiezen? Zwemmen of naar de film? Naar een feestje of toch naar de sportclub?   Er is druk om hoger op die ladder te komen, om elke keer een stap voorwaarts te maken. Je doet je best, maar soms val je terug, en donder je van de trap. Daar lig je dan, beneden. En stap voor stap krabbel je weer overeind.  Ik wil mijn ouders en de mensen om mij heen niet teleurstellen… Maar wat als ik bang ben?  Moet ik mijzelf altijd maar ontwikkelen om nog beter, hoger en mooier te worden?  Wat wordt er van mij verwacht? Maar wat is mijn eigen droom?  En wat als mijn manier van leren anders blijkt te zijn dan hoe het op school gaat?  Je wilt omhoog. Jezelf ontwikkelen, beter, hoger, mooier... Het is een weg van vallen en opstaan,  Van depressies en levenslust. Om elke keer een stap voorwaarts te maken. Op zoek naar geluk,  Naar de zin van het leven.   In de voorstelling TRAP NAAR DE HEMEL stap je letterlijk uit de rad race van het systeem, alsof de tijd even tot stilstand komt. De voorstelling zet aan tot nadenken. Als een bevrijding. Het spelende kind in jezelf. Duende (betekend vanuit de flamenco dat alles klopt en op zijn plaats valt). Je ontmoet het heelal, Atlantis en uiteindelijk de TRAP NAAR DE HEMEL?

Locatie