Rêves en Ligne
Rêves en Ligne Beeld Rozemarijn Westerink

Rozemaijn Wesetrink: Rêves en ligne

dinsdag 27 februari 11:00 - 17:00

Dit jaar, is het 70 jaar geleden dat het bekende en geliefde beeld ‘De verwoeste stad’ van Ossip Zadkine in Rotterdam werd onthuld. Ter gelegenheid hiervan schreven het Atelier Néerlandais en Musée Zadkine in Parijs een open call uit. Deze werd gewonnen door Rozemarijn Westerink (1982) met haar stop-motion animatiefilm Rêves en Ligne en een bijbehorend educatief programma. Zij zich liet inspireren door de beelden van Zadkine maar ook door de bomen en planten in de tuin van het museum, gevestigd in het huis waar Zadkine woonde en werkte. Dit internationale project verbindt verleden en heden en toont de tegenstelling van verscheuring en genezing in een artistieke context.

Locatie