De Concertstichting ontvangt het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet. - Adverteren Rotterdam | De Havenloods | Krant en Online
Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet
Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet Fotograaf Feiko Koster

De Concertstichting ontvangt het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet.

zaterdag 17 februari 2024 20:15 tot 22:15

Vier veelzijdige klarinettisten. Dat is het NAKK of voluit het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet. Een bijzonder muziekgezelschap dat op zaterdag 17 februari concerteert in de Hillegondakerk te Hillegersberg. Ze zijn te gast bij de Concertstichting Hillegersberg die deze vier heren die avond v.a. 20.15 uur een podium geeft. Zij spelen werken van Gustav Mahler.

Het NAKK is de muziek van Mahler een beetje als “hun muziek” gaan beschouwen; ongetwijfeld omdat de klarinet in zijn werken een belangrijke rol speelt. Maar daar schuilt meer achter. Want, op 15 mei 2020 zouden zij in het kader van het derde Gustav Mahlerfestival, dat in de kleine zaal van het Koninklijk Concertgebouw zou worden gehouden, een Mahlerprogramma in première brengen. Precies 100 jaar na de eerste editie. Helaas…daar was toen ineens die wereldwijde pandemie; covid 19.

Een behoorlijk teleurstelling, maar tegelijkertijd een enorme tegenvaller voor dit gezelschap, dat in 2015 werd genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs en daarna in 2017 op CD debuteerde met “Ode aan Amsterdam”, opgevolgd door “New Amsterdam Stories” in 2019. Beiden CD’s van het toen nog jonge klarinet kwartet werden door pers en publiek enthousiast ontvangen. Ja en dan Corona.

Echter dat veelzijdigheid zich ook in creatieve zin kan uiten mocht wel blijken uit het feit dat deze van Gustav Mahler bevlogen musici, bij name Sergio Hamerslag, Bart de Kater, Tom Wolfs en Jesse Faber, zich niet uit het veld lieten slaan. Enkele maanden na het debacle van hun gecancelde concert trokken de heren het verlaten Concertgebouw in om alle muziek die zij op het festival zouden spelen op te nemen. Het resulteerde in de CD “Wunderhorns”, door pers en publiek unaniem bejubeld.

Zaterdag avond 17 februari, aanvang 20.15 uur speelt het NAKK muziek van deze CD “Wunderhorns”. Tijdens het concert geeft het NAKK zijn eigen visie op het gehele oeuvre van Mahler: delen uit symfonieën en liederen, maar ook zogeheten remixes, waarin het NAKK op zijn manier aan de muziek van Gustav Mahler een eigen draai geeft.

Kaarten à € 24,- bij de entree of vooruit via Podiumplein.nl

Locatie