Bianca Toeps
Bianca Toeps Blossom Books

Bianca Toeps presenteert Deze autist ging naar Japan

zondag 24 september 2023 15:30 tot 17:30

Deze middag presenteert Bianca Toeps haar boek Deze autist ging naar Japan.  Aansluitend zal de auteur signeren. (Het programma van deze middag  wordt op een later tijdstip bekendgemaakt.) Toegang vrij - zonder reserveren                                                                                                                                                                                                                                                                         

Toen Bianca Toeps in 2008 voor het eerst in Japan was, wist ze het al: ‘Hier ga ik ooit wonen’. Vijftien jaar later woont ze eindelijk in haar micro-appartementje in Tokio, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Na een autismediagnose op haar zesentwintigste en een aantal burn-outs transformeerde ze zich via een carrièreswitch (of drie) tot bestseller-auteur en web developer, maar net toen ze klaar was om naar de andere kant van de wereld te vertrekken, was daar de pandemie.

Wat trekt een autist zo aan Japan? Nee, niet de anime. Enne, is het daar niet heel erg druk, in Tokio? Ook niet. Heeft ze haar ikigai al gevonden? ‘Da’s iets voor bejaarden!’ In dit boek geen levenswijsheden, opgehangen aan een Japans woord waar men in het Westen veel meer betekenis aan toedicht dan menig Japanner. Ook geen freakshow, want in tegenstelling tot wat je op tv ziet, zijn de meeste Japanners heel normaal. Wat dan wel? Een inspirerend verhaal van een autist die met haar struggles leert omgaan (en soms ook niet), die op een humoristische manier vertelt over een verhuizing naar de andere kant van de wereld, waar sommige dingen voor autisten misschien net iets beter werken. Behalve belastingzegels dan. En bankrekeningen. En faxen.

Locatie