Afbeelding
Westerkadekunst

Schilderijen van Dronken Daden

vrijdag 22 september 12:00 - 7:00

Bij Westerkadekunst galerie vindt op zondag 10 september om 16:00 uur de feestelijke opening plaats van de expositie Dronken Daden van de jonge Amsterdamse kunstenares Nona Mooij.

In het uitgaansleven en op feesten is het alcoholgebruik vaak overmatig en lijken de consequenties, zoals kater en slaapgebrek er nu eenmaal bij te horen. Ze worden geaccepteerd en soms zelfs geromantiseerd. Dronken Daden bestaat uit een serie schilderijen van Mooij over dit feestelijk leven.

De schilderijen zijn in waterigelaagjes geschilderd, alsof er een glas is omgevallen waardoor het beeld, maar ook de herinnering wordt vervaagd. Felle intense kleuren worden afgewisseld met intieme ingetogen bruintinten, allemaal deel van dit feestelijke ritueel. Tussen al deze vrolijke beelden vinden we naast inspanning en baldadigheid ook ontspanning: rust en contemplatie in de vastgelegde momenten, waar niets hoeft en alles mag.