MONDIG ZUID - CINEMA OP ZUID | ZOMER OP ZUID
MONDIG ZUID - CINEMA OP ZUID | ZOMER OP ZUID Rene van Zundert

MONDIG ZUID - CINEMA OP ZUID | ZOMER OP ZUID

vrijdag 22 september 2023 19:30 tot 22:00

In deze liefdevolle Rotterdamse documentaire volgt hij drie jongeren in Rotterdam-Zuid, die elk op hun eigen manier worstelen met opgroeien. Darlin, Selena en Tamia moeten voor zichzelf opkomen, mondig zijn en soms moeten ze dat meer dan andere om hun dromen waar te kunnen maken.

Tamia is een mondig meisje met een sterke mening en de ambitie een spoken-word-kunstenaar te worden; redenen genoeg om flink gepest te worden: “Ze noemen me extra, onnodig, anders.” Selena heeft een beugelbekkie, een zus op afstand en een vader die onhandig zijn liefde toont. Ze wil het liefst dingen doen met het hele gezin en dat het dan gewoon gezellig is.  Darlin, geboren op Curaçao en opgegroeid in de Dominicaanse Republiek, wil niets liever dan werken om zijn moeder, die kampt met een zwakke gezondheid, te onderhouden: “Ik wil mijn school afmaken en geen strafblad krijgen.” De drie worden in de docu gevolgd in hun dagelijkse leven, en vertellen openlijk over hun twijfels, angsten en dromen. De liefdevolle camera toont hun kwetsbaarheid, maar vooral hun moed en vastberadenheid.

Locatie