Afbeelding
Print Blavatskyhouse 2023

Online Lezingenserie ‘Universele Wijsheid’

woensdag 20 september 2023 19:30 tot 21:30

De Theosophical Society Point Loma organiseert in september via www.blavatskyhouse.org de online lezingenserie ‘Universele Wijsheid’. 

De wetenschap geeft ons enig inzicht in de uitgestrektheid van het universum. Onze Melkweg bestaat uit miljarden sterren, maar we weten dat er miljarden sterrenstelsels zijn, die alle miljarden sterren bevatten. Het universum lijkt boven ons bevattingsvermogen uit te stijgen.

Maar toch … als je op een heldere, stille nacht naar de sterren kijkt, word je soms boven je eigen beperktheid uitgetild en ervaar je een verwantschap met het universum.

De Theosofia leert dat die verwantschap er inderdaad is. De mens is een kopie in het klein van het Universum. Hij kan in zichzelf universele wijsheid ontdekken en, wat het belangrijkste is, daardoor zijn eigen leven op een ander plan brengen.

Deze lezingen zijn een inleiding op de nieuwe cursus Universele Wijsheid. (Ga voor meer informatie en inschrijving naar onze website.)

20 sep is het onderwerp: Een universele visie op je leven

Je visie op het leven bepaalt hoe je eigen leven eruitziet.

De theosofische visie op het leven is anders dan die van de meeste mensen. In essentie kan die worden teruggebracht tot drie grondstellingen. Deze grondstellingen zijn glashelder. Het is echter niet zo dat je er zomaar in moet geloven. Integendeel. In deze lezing word je uitgenodigd er zelf  over na te denken.

Als de grondstellingen waar zijn, kun je de waarheid ervan in je eigen leven ervaren. Die ervaring zal je leven op een ander plan brengen.

27 sep -  Zoek zelf de zeven facetten van Waarheid

De drie grondstellingen die we in de vorige lezing bespraken, kun je uitwerken. Je kunt er zeven universele wetmatigheden in terugvinden. Die wetmatigheden zijn de zeven facetten van de diamant van Waarheid. Je kunt ze overal in herkennen; vooral in je eigen leven. Ze vullen elkaar aan en zijn alleen in relatie met elkaar volledig te begrijpen. Ze staan bekend als de zeven Juwelen van Wijsheid. En inderdaad, je bent wijs als je deze zeven Juwelen in je bewustzijn hebt opgenomen en ze als basis neemt voor je eigen leven.

In wijsheid kun je groeien. Je kunt steeds dieper doordringen in deze zeven facetten van Waarheid en daardoor een steeds grotere visie ontwikkelen op de Universele Wijsheid.

De weg daarnaartoe is voor iedereen toegankelijk.