Une belle course
Une belle course Paradiso Film

Une belle course

vrijdag 9 juni 2023 19:30 tot 21:10

Dany Boon (Bienvenue chez les Ch’tis, Rien à declarer, Mon Crime) kennen we vooral van komische rollen en het is verfrissend om hem in een wat serieuzere rol te zien. In Une belle course speelt hij Charles, een Parijse taxichauffeur die, zoals hij een klant vertelt, al twintig jaar zes dagen per week werkt voor zijn vrouw en dochter, maar ze daardoor nooit echt te zien krijgt. Op de dag dat we hem treffen, pikt hij de 92-jarige Madeleine Keller op. Ze moet naar een verpleegtehuis – of Charles nog even naar de plek wil rijden waar ze opgroeide.Met tegenzin stemt hij in.Haar afscheidsrit voltrekt zich, jazzy muziek op de soundtrack, in slingers en omwegen door Parijs. Door woonwijken, langs de Seine en de opera, over bruggen en brede boulevards, door smalle straatjes vol foeterende automobilisten. Ongevraagd krijgt Charles te horen wie ooit haar grote liefde was: een Amerikaanse soldaat, wiens kussen in 1944 naar honing en sinaasappel smaakten. Hoe meer zij prijsgeeft (achter Madeleines opgeruimde vrolijkheid gaat een duistere geschiedenis schuil), hoe meer ook Charles over z’n leven vertelt. Sommige taxiritten kunnen levens veranderen.

Locatie