Theatergroep Hoogvliet
Theatergroep Hoogvliet Irene Siekman - Schaap op de Noordpool

Theatergroep Hoogvliet maakt met verschillende generaties de voorstelling ‘door de jaren’ over familie

zaterdag 3 juni 2023 19:30 tot 20:30

Op zaterdag 3 en zondag 4 juni wordt in de Zevensprong in Hoogvliet een bijzondere voorstelling gespeeld. Theatergroep Hoogvliet maakte op basis van verhalen en improvisaties een herkenbaar stuk dat zowel serieus als grappig is. Natuurlijk is iedereen uitgenodigd om te komen kijken. Op zaterdag begint het om 19.30 uur en op zondag is er een matinee, dat om 14.00 uur begint. De entree is een vrijwillige bijdrage. 

Het verhaal is door de spelers zelf verzonnen en samen met de regisseur uitgewerkt tot een voorstelling van ongeveer een uur. Het begint in 1955, wanneer Rogier en Mieke Boskamp een tweeling krijgen. Mieke is dolgelukkig, maar Rogier gaat gebukt onder een geheim. Wanneer hun kleinkind Toby vijftig jaar later tot een inzicht komt over zichzelf, wordt Rogier opnieuw met zijn beslissing geconfronteerd. Wat die beslissing precies is en hoe het afloopt, dat zie je op 3 en 4 juni in de Zevensprong. 

De voorstelling speelt zich af in verschillende tijdperken en zit vol bekende en onbekende liedjes. Met een actueel verhaal, herkenbare personages en vooral veel humor, bezorgt Theatergroep Hoogvliet het publiek graag een bijzondere middag of avond.

Theatergroep Hoogvliet is een inclusieve theatergroep, wat betekent dat iedereen die dat wil, mee kan doen. De groep bestaat sinds april vorig jaar en de spelers zijn in de tussentijd een hechte club geworden. Binnen de groep zijn verschillende generaties vertegenwoordigd, van middelbare scholier tot pensionado. Wat ze gemeen hebben, is dat ze allemaal heel gedreven zijn, wanneer het op theater aankomt. 

De voorstelling wordt gespeeld door Dennis Kleijn, Thijs Bakker, Ariane den Bakker, Milly Baroni, Remco van Santen, Annelies Burgerhout, Irmgard Valk, Mienie Heimans, Günes Cevher en Larkin Kok. De regie is in handen van Irene Siekman en live muziek wordt verzorgd door Job Vink en Annelies Burgerhout.

In de aanloop naar deze voorstelling heeft Theatergroep Hoogvliet een serie podcasts opgenomen. Dit zijn verhalen van de personages in het stuk. Die kunnen los beluisterd worden, maar ook als voorpret. De podcast is te vinden op onze website en via de verschillende podcast-apps.

Praktische informatie
toegang: vrijwillige donatie
meer info: https://schaapopdenoordpool.nl/doordejaren
reserveren via: info@schaapopdenoordpool.nl of 06 20738921 (telefoon / Whatsapp)

Locatie