Nederland, Amstelveen, 25 augustus 2022
bezoekers van een Alzheimercafé in Amstelveen.
Alzheimer Nederland organiseert dit soort bijeenkomsten om mensen met en familie van mensen met dementie voor te lichten over deze aandoening.
Foto: Stijn Rademaker
Nederland, Amstelveen, 25 augustus 2022 bezoekers van een Alzheimercafé in Amstelveen. Alzheimer Nederland organiseert dit soort bijeenkomsten om mensen met en familie van mensen met dementie voor te lichten over deze aandoening. Foto: Stijn Rademaker Alzheimer Nederland

Alzheimercafé en concert

dinsdag 20 juni 2023 19:00 tot 21:30

Op dinsdag 20 juni aanstaande is er weer een Alzheimercafé in Laurens Antonius Binnenweg. Dit keer vindt er een speciale editie plaats met een informatief deel in combinatie met een buurtconcert dat onderdeel is van het festival North Sea Round Town. Het inhoudelijke deel van deze avond gaat over ergotherapie bij dementie. Ergotherapie bij dementie en hun mantelzorgers richt zich erop om dagelijkse activiteiten en handelingen zo lang mogelijk naar wens uit te kunnen blijven voeren. Gastspreker Muriel Dorigo, ergotherapeut van Laurens licht toe wat een ergotherapeut kan betekenen bij dementie. Tijdens dit laatste café voor de zomerstop (eerstvolgende café is 15 augustus weer) vindt er ook een concert plaats voor bezoekers, bewoners en personeel van Antonius Binnenweg en het Alzheimer Café Rotterdam-centrum. Zangeres Marlies Ruigrok & gitarist Andreas Suntrop spelen een verrassend en gevarieerd, muzikaal en theatraal programma met onder andere liedjes van Nederlandse bodem, de Spaanse ’tierra’, Franse chansons en Engelstalige songs. De set is enerzijds gevuld met bekende liedjes die iedereen keihard meezingt, en anderzijds met prachtige, kleine liedjes van Marlies en Andreas zelf. Verwacht een lach en een traan bij dit meeslepende concert. De inloop is van 19.00-19.30u. Na de presentatie en het concert sluiten we de avond af met een informele borrel en mogelijkheid tot lotgenotencontact.

Locatie