Ida Pelliccioli, pianiste (l) en Ann Lepage, klarinettiste
Ida Pelliccioli, pianiste (l) en Ann Lepage, klarinettiste foto's komen van social mediakanalen Ida Pelliccioli en Ann Lepage. zijn rechtenvrij

Piano- en klarinetconcert door Ida Pelliccioli en Ann Lepage

zaterdag 17 juni 2023 20:15 tot 21:45

Twee jonge musici uit Parijs komen naar Rotterdam. Om de sterren van de hemel te spelen. Ida Pelliccioli en Ann Lepage geven op zaterdag 17 juni een concert in de Bergsingelkerk te Rotterdam-Noord. Ida op piano en Ann op klarinet. Zij brengen een programma met schitterende muziek van bekende en nieuwe componisten, zowel solo als in duet. 


Een van die nieuwe componisten is Benno Bonke. Hij is ook de oprichter van Stichting Melopee die dit concert organiseert. Benno Bonke hoorde pianiste Ida Pelliccioli voor het eerst in 2022 en was diep onder de indruk van haar virtuoze spel. Benno: “Prachtig gewoon. Ik heb haar na het concert gevraagd ook bij ons te komen spelen. Zij reageerde meteen enthousiast.”


Onder de indruk
Ida Pelliccioli ontmoette klarinettiste Ann Lepage vorig jaar bij een concours in Spoleto en zij waren onder de indruk van elkaars spel en muzikaliteit. Bleken zij ook nog vlakbij elkaar te wonen in Parijs, wat het samen repeteren aanzienlijk vergemakkelijkte. Beiden kijken zij ernaar uit samen op te treden in Nederland. Bonke: “Ida en Ann spelen werken van onder andere Bartók, Debussy, Sibelius en Saygyn. Ik voel me vereerd dat Ann als soliste ook een van mijn composities speelt.”

Tickets
Wie kaarten voor het concert op zaterdag 17 juni wil bestellen, kan dat doen via www.stichtingmelopee.nl. Er zijn op de avond van het concert ook kaarten aan de Bergsingelkerk verkrijgbaar. Toegang: € 22,50. Jongeren t/m 25 jaar € 10,-. De zaal is open vanaf 19:30 uur.


Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam, het Thurkowfonds en de G.Ph. Verhagen-Stichting. Ida en Ann spelen het concert ook in Rhenen (16 juni) en Laren (18 juni). 

Locatie