Broker
Broker September Film

Koreaans drama Broker

vrijdag 26 mei 2023 19:30 t/m 21:30

Prijs van de Oecumenische Jury - Cannes Filmfestival 2022 – Hirokazu Kore-ada
Prijs voor Beste Acteur - Cannes Filmfestival 2022 - Song Kang-ho

Bitterzoet familiedrama van de Japanse grootmeester Kore-eda speelt zich af in Zuid-Korea, zodat Kore-eda kon samenwerken met de gevierde Zuid-Koreaanse acteur Song Kang-ho (Parasite). Die speelt een van de twee ‘brokers’ uit de titel, baby-makelaars die pasgeboren baby’s uit een ‘babybox’ vissen en ze vervolgens verkopen aan kinderloze gezinnen. Hun gedrag is natuurlijk misdadig, maar dat maakt ze nog niet slecht. Zeker niet bij Kore-eda, die de twee babydieven uiteindelijk laat samenwerken met een van de moeders, en ze ook nog een zevenjarig weesjochie onder hun hoede laat nemen.

Overspoeld door gevoelens van zowel moederliefde als wanhoop, besluit ze mee te helpen bij de zoektocht naar geschikte ouders voor haar kind. Ondertussen zitten de rechercheurs Soo-jin en Lee het drietal – dat een soort van alternatieve familie vormt – op de hielen.

Locatie