Jan Hoegee
Jan Hoegee Linkedin

Concert voor orgel en slagwerk door Jan Hoegee en Joaquim Osório, slagwerk

zaterdag 13 mei 2023 16:00 tot 17:00

Heartbeat

Muziek voor Slagwerk en Orgel Joaquim Osório | slagwerk Jan Hoegee | orgel

Orgel en slagwerk, klank en ritme. Een geweldige ontmoeting van twee eeuwenoude muzikaletradities in Het Steiger in Rotterdam. Muziek heeft een onmiskenbare invloed op ons. We worden opgezweept of komen tot rust bij klanken ritme. Dit alles nu in één concert: Heartbeat.

Programma

Passacaglia per organo e timpani Henk Badings(1907-1987)

Mad Rush for organ Philip Glass(b. 1937)

Beaming Music for marimba and organ Nico Muhly(b. 1981)

A Little Prayer for marimba Evelyn Glennie(b. 1965)

Cantus IX (Te Deum) for organ and percussion, op.133 Egil Hovland

I. - / II. Toccata / III. Epilogue (1924-2013)

Curruculum

Joaquim Osório begon zijn muzikale reis in zijn geboortestad Coimbra in Portugal.Hier ontdekte hij zijn passie voor muziek en percussie. Hij volgde zijn bachelorstudie in Aveiro enrondde recent zijn masterstudie af aan het conservatorium in Tilburg. Hij werkt graag samen metandere muzikanten in ensembles en orkesten. Zo speelde hij in enkele professionele orkesten inPortugal, zoals het Orquestra Clássica do centro en Remix Ensemble van Casa da Música. Hij ismedeoprichter van Meta Muziek, een slagwerktrio. Dit ensemble vertolkt allerlei soorten repertoire,van de klassieke percussiewerken tot samenwerkingen met andere kunstvormen en het in opdrachtgeven van nieuwe muziek. Joaquim werd ook uitgenodigd om deel uit te maken van het LusoEnsemble, bestaande Portugese muzikanten en gevestigd in Nederland. In dit ensemble ligt de focusvooral op nieuwe muziek en bijna elk project heeft een connectie met Portugal.

Jan Hoegee is ingenieur en werkzaam bij TNO. Als een uit de hand gelopen hobby studeerde hij laterorgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten en Aart Bergwerff. Hijvolgde diverse masterclasses o.a. bij Thomas Trotter en Ludger Lohmann. Op freelance basis werkthij mee aan diverse projecten en concerten. Zo nam hij deel aan het Festival Classique en het GergievFestival en concerteerde in de Laurenskerk Rotterdam, de Nieuwe Kerk Amsterdam en deCatharinakerk te Eindhoven. Vanaf 2014 was Jan cantor-organist van de Lutherse gemeente teLeiden. Deze gemeente is helaas gestopt. Momenteel is hij als organist verbonden aan diverse kerkenin de regio Rotterdam en volgt hij een masterstudie orgel bij Ruud Huijbregts aan het TilburgsConservatorium. In dit kader volgt hij tevens gastlessen bij Ben van Oosten en Hayo Boerema.

Locatie