WAVEFEST X PRE-PARTY

vrijdag 14 april 2023 19:00 tot 23:00

 WAVEFEST

Om ons jubileum feest helemaal compleet te maken pakken we de vrijdag er ook maar bij met een heuse pre-party! Maar let op, dit doen we op een andere locatie dan Baroeg: Soundville. Soundville is een nieuw, klein, poppodium op Rotterdam zuid, op steenworp afstand van Baroeg. Met een capaciteit van zo’n 80 bezoekers is Soundville dé ideale locatie om vast warm te draaien voor de zaterdag en zondag, dit doen we met 3 Nederlandse acts én natuurlijk de dansbare deuntjes van DJ CO2. De entree voor deze avond is slechts 7 euro, vanwege de beperkte capaciteit zijn de combitickets deze avond niet geldig. 

 ALINA VALENTINA

Alina Valentina verpakt haar cynisch poëtische teksten in misantropische, analoge synthesizer geluiden. Schurend aan new wave en postpunk brengt Alina Valentina donkere verhalen als een alternatief sprookje. Haar muziek brengt je zowel in vervoering als in beweging en typeert zich als een kruising tussen Molly Nilsson en Minuit Machine. Alina Valentina is zo een waardige opener van het Wavefest X weekend. 

 LIFELESS PAST

Op deze jubileumeditie kunnen we toch écht niet om Lifeless Past heen! Ze stonden als opener op onze 5e editie en terwijl iedereen méér wilde was de tijd van de band om voordat we het wisten. Programmeur Marco van Belle beloofde dan ook een nieuwe uitnodiging en zie: daar zijn ze!  Lifeless Past maakt een mix van new wave en postpunk geïnspireerd door jaren 80 postpunk en deathrock bands. Hun teksten gaan o.a. over sociale relaties, persoonlijke ervaringen, romantiek en mentale psyche. Live staat Lifeless Past garant voor strakke gitaarmelodieën, pakkende synths en elektronische drums.

 THE DARK WAVE

Voordat DJ CO2 de dansplaatjes op zet zal deze 6-koppige tribute band het live-gedeelte van de vrijdag afsluiten. The Dark Wave brengt een ode aan de New Wave & Postpunk periode van de jaren 80. Hun bewerkingen van nummers van bands als The Cure, Sisters of Mercy, Bauhaus, Joy Division etc. zetten de toon voor de rest van dit weekend.

DJ CO2

Na de bands draait DJ CO2 een mix van oude en nieuwe wave zoals we dat van hem gewend zijn op de Wavefest avonden. 

Locatie