IN THE GRIP OF WINTER: WIEGEDOOD + CONSOLATION + KNIFE + DEADSPEAK

zaterdag 4 maart 2023 15:00 t/m 0:00

Headliner vandaag is het Belgische Wiegedood. Een band die op basis van hun geweldige albums al heel lang op het wensenlijstje stond. De trilogie “De Doden Hebben Het Goed” laat een band horen die binnen het black metalgenre als uniek bestempeld kan worden. Het in 2022 verschenen vierde album “There’s Always Blood at the End of the Road” laat zelfs een iets agressievere sound horen. Pure klasse, maar had je iets anders verwacht van een telg uit de Church of Ra boom?

In de jaren 90 van de vorige eeuw was de scene in Zaandam en omgeving in volle bloei. Consolation liep als band voorop en brachten twee geweldige albums uit die je ergens tussen death metal en grindcore kunt plaatsen. De bandleden maakten ook deel uit van bands als Nembrionic, Sinister, Putrefied of Gutwrench. Volop[ kwaliteit dus. In 2022 maakt Consolation een herstart. Er is ons zelfs ingefluisterd dat er nieuw materiaal aankomt.

Mix black metal met speed metal en gooi er een punksausje over en je hebt Knife. De Duitse band bestaat sinds 2019 en windt er geen doekjes om. Het titelloze debuut grijpt je dan ook bij de strot. Wat dit viertal je voorschotelt, is voer voor fans van bands als Venom, Midnight, Motörhead, Gehenna of Bütcher.

Deadspeak is een jonge band uit Friesland. Het trio brengt in 2021 de EP “Dissolve the Dreams” uit waarop we degelijke old-school death metal horen. Altijd gaaf om jonge gasten muziek geïnspireerd door bands als Death of Benediction te horen spelen. Goede reden om ze naar Rotterdam te halen en hopelijk is hun eerste album dan ook ingeblikt.

Locatie