Matthäus Passion Schiedam

woensdag 29 maart 2023 19:15 t/m 22:45

Het Schiedams Bachkoor is een projectkoor dat op 29 maart 2023 de Matthäus Passion uitvoert in de Grote of Sint Janskerk te Schiedam. Aanvang 19.15 uur. 
De Matthäus Passion vertelt het muzikale verhaal over de laatste dagen van Jezus’ lijden en sterven. Vriendschap, verraad, veroordeling en dood, maar boven al ook liefde; hoewel het grootste deel van de tekst van de Matthäus-Passion bijna 2000 jaar oud is, is de boodschap nog steeds actueel.
Johann Sebastian Bach heeft de muziek geschreven. Picander heeft de teksten samengesteld. De zangers krijgen verschillende rollen toebedeeld – Christus, Judas, Petrus, een slavin, de leerlingen, de hogepriesters, het volk, de soldaten en meer. Het gezamenlijke koor vertegenwoordigt ook een woedende menigte die schreeuwt: kruisig hem! Als Jezus tegen de discipelen zegt dat één van hen hem zal verraden, zingt koor 1 (op dat moment in de rol van discipelen) vragend: Heer, ben ik het?
Wat de Matthäus Passion zo bijzonder maakt, is de kracht om je diep te raken. Het vertelt een intens verhaal dat nog steeds aanspreekt. Want of je nu gelovig of niet gelovig bent, het verhaal goed kent of niet, of veel of weinig weet over de muziek, de Matthäus zit vol menselijke en emotionele thema’s die iedereen herkent. Iedereen kan geraakt worden door de enorme zeggingskracht van dit meesterwerk van Bach.

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor de Schiedamse Matthäus Passion. Via de voorverkoopadressen die op deze poster staan of via de website: www.matthauspassionschiedam.nl