Het Wetenschapscafé in actie
Het Wetenschapscafé in actie https://www.eur.nl/onderzoek/wetenschapscafe-rotterdam

Wetenschap voor iedereen bij het Wetenschapscafé

maandag 27 maart 20:00 - 21:30

Bij het Wetenschapscafé vertelt een (Rotterdamse) wetenschapper elke laatste maandag van de maand over zijn/haar onderzoek. Iedereen is welkom om onder het genot van een drankje te luisteren en mee te discussiëren! Op 30 januari legt prof. dr. Andy van den Dobbelsteen hoe we architectuur kunnen voorbereiden op de toenemende klimaatverandereing.

Het klimaat verandert sneller dan modellen hadden voorspeld en de uitstoot van broeikasgassen neemt voorlopig niet af. CO2-reductie is voor toekomstige generaties nog steeds heel belangrijk, maar wij zullen ons snel moeten aanpassen aan het nieuwe klimaat: hetere zomers, meer neerslag maar ook langere periodes van droogte en extremer weer, waaronder steviger stormen.

Het is verstandig om bij alles wat we nu ontwikkelen, bouwen en kopen en hoe we ons gedragen al te doen alsof het al 2050 is. Wat betekent dat en hoe kunnen we ons erop voorbereiden? Andy van den Dobbelsteen zal hierop ingaan en daarbij voorbeelden schetsen.

Andy van den Dobbelsteen is hoogleraar Klimaatontwerp & Duurzaamheid en Coördinator Duurzaamheid aan de TU Delft. Naast zijn serieuze werk aan de universiteit schrijft Andy thrillers, bezoekt hij concerten en festivals en doet hij aan boulderen. Voor zijn werk werd hij geridderd, maar hij heeft geen paard.

Locatie