Afbeelding
Liedia van de Mortel

Tekenlessen voor starters en gevorderden

maandag 20 maart 14:00 - 16:00

Leer in 17 lessen levensecht tekenen door middel van praktische stap- voor stapoefeningen.

Het programma ‘Tekenen met grafiet- en kleurpotlood’ bestaat uit twee delen namelijk het Kernprogramma voor starters en de vaardigheidstraining voor gevorderden

Kernprogramma/Starters:

In het Kernprogramma krijgt u zeer praktische stap- voor- stapoefeningen en leert u op een eenvoudige manier de grondbeginselen van het tekenen. U maakt kennis met diverse technieken en u oefent met het ‘kijken als een kunstenaar’. De nadruk in het programma ligt vooral op het verkrijgen van inzicht. 

In het Kernprogramma wordt aandacht besteed aan:

Wat is kijken als een kunstenaar, de beeldzoeker, perspectief en proportie, licht en schaduw, positief en negatief tekenen en portrettekenen

Tijdens het Kernprogramma wordt er gewerkt met grafietpotlood omdat dit eenvoudig te corrigeren is. Aan het eind van het programma of als u ruime tekenvaardigheid heeft kunt u, als u dat wilt, overstappen op kleurpotlood. Ik geef u dan graag advies over de diverse soorten potloden en technieken.

Vaardigheidstraining/gevorderden

Als u al wat meer ervaring heeft met tekenen dan kiest u onderwerpen die u zelf leuk vindt en waar u meer over wilt weten. U krijgt dan op maat gesneden advies. Het advies is dus afgestemd op uw behoeften. Op deze manier worden uw tekeningen naar een hoger niveau getild.