Pietje Kortstaart
Pietje Kortstaart In. The Air

Vrolijke animatiefilm Pietje Kortstaart

woensdag 8 februari 2023 14:00 t/m 15:30

Deze vrolijke nieuwe dierenfilm met liedjes is gebaseerd op de klassieke kinderboekenreeks van Gösta Knutsson, waar talloze generaties Zweedse kinderen mee opgroeiden. Voor zowel de kids als de ouders. 


Pietje Kortstaart is het vertederende verhaal van een katertje dat zonder staart geboren wordt op het Zweedse platteland. Hij komt terecht bij een familie in de stad Uppsala, die hem Pietje noemt. Hij houdt van avontuur, en heeft het hier erg naar zijn zin.

Als het op een normale, rustige dag onverwachts begint te stormen wordt Pietje van het rustige boerenlandschap meegenomen naar een drukke en vreemde stad, waar hij avonturen beleeft met andere, meer street-wise katten. Die zijn hem niet allemaal goed gezind, zeker niet vanwege zijn afwijkende uiterlijk. De grote kater Mike en zijn niet al te slimme helpertjes, de tweeling Bill en Bull, zet Pietje (Pelle) te kijk als rariteit in zijn katten-cabaret, maar gelukkig ontmoet Pietje ook de lieve poes Maya. Uiteindelijk leert Pelle zijn nieuwe vrienden dat het veel moediger is om aardig te zijn dan gemeen te blijven doen. 

Locatie